Buitenzonwering: knikarmscherm, uitvalscherm en markies

Nu het warmer wordt buiten, is het wel zo fijn als de zon een beetje uit je huis blijft en het daardoor wat koeler blijft binnen in je huis, toch? Eerder schreef ik al een blog over buitenzonwering en daarin schreef ik over screens en rolluiken. Maar er zijn nog meer soorten buitenzonweringen waaronder het knikarmscherm, uitvalscherm en de markies. Ik ga je de verschillen uitleggen.

Knikarmscherm

knikarmschermEen knikarmscherm is een ideale zonwering voor boven je terras. Doordat het scherm een uitschuifbare knikarm heeft, heeft het geen zijsteunen nodig en heb je dus vrije ruimte om onder het knikarmscherm door te lopen. En dat maakt het dus ideaal als zonwering boven je terras. Er zijn ook cassette knikarmschermen verkrijgbaar. Dit houdt in dat als de knikarmscherm ingedraaid is, dat hij in een afgesloten cassette zit. Dit beschermd het doek tegen weersinvloeden.

Uitvalscherm

uitvalschermDit is een veel gebruikt scherm waar geen vrije ruimte om onder door te lopen is, omdat het scherm zijsteunen heeft. De zijkant is open, dus zonlicht van opzij wordt dus niet tegen gehouden zoals bij een markies. Een uitvalscherm is ideaal voor het tegenhouden van zonlicht en warmte.

 

 

Markies

markiesEen markies is een mooie zonwering, die erg goed past bij een klassiekere stijl woning maar ook op een nieuwbouwwoning zeker niet misstaat. Een markies klapt zich uit vanuit zijn frame en bied ook perfecte bescherming tegen zonlicht van de zijkant. Houd er wel rekening mee, dat als je voor een markies kiest, dat je bij het uitstaan van de markies, niet onder het raam door kunt lopen.

 

 

 

 

Zoals je ziet is er voor ieder wat wils en is er zeker wel een oplossing te vinden om de zon en warmte buiten je huis te houden. Tip! er zijn tegenwoordig best veel verschillende kleuren en dessins zonweringsdoek leverbaar dus je kan je buitenzonwering aanpassen dat het perfect bij jou en je huis past.

 

Veel succes met je klus!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

 

One Response to Buitenzonwering: knikarmscherm, uitvalscherm en markies

  • Wij hebben voor een knikarmscherm als zonwering gekozen en we zijn er uiterst tevreden over. Hij past geheel over ons grote vierkante terras. Hij heeft na jaren dienst nog altijd geen schimmel opgelopen. Bovendien is hij zo stevig. De wind heeft er geen enkel effect op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >