Doe het zelf project: adventskalender maken

De decembermaand breekt alweer bijna aan. Voor de meeste is december een drukke maand. Ook voor mij is het een drukke periode, kerst in de bouwmarkt, dingen afronden voor het nieuwe jaar begint, feestjes en mijn lief zit weer op zee. En daarbij gaan de voorbereidingen van de verbouwing ook gewoon door.
Maar ondanks de drukte is december ook een hele fijne maand. Dit jaar leek het mij leuk om weer een advent kalender te maken. Eerder maakte ik ook een adventskalender om af te tellen naar kerst, lees in deze blog ook over de herkomst van Advent.

adventskalender

Ster of..

 

Ik kreeg in eerste instantie het idee in mijn hoofd om een adventskalender in de vorm van een ster te maken, later wijzigde dit in een cirkel waar de cadeautjes in moesten hangen. Een hulpvaardige collega maakte voor mij een houten cirkel en ik schilderde hem koperkleurig. Ik was hem al in elkaar aan het zetten, toen ik zag, dat het niet helemaal mijn ding was… Ook dat gebeurd bij mij weleens😉

Steigerbuizen wandrek

Ik maakte een paar weken eerder een frame van steigerbuizen, die tegen de muur moest komen te staan. Daar hing ik wat zwarte papieren sterren aan, en dit was alvast wat kerstdecoratie voor in huis. Ik wilde dit jaar geen grote kerstboom maar een beetje simpliciteit qua kerstdecoratie.

Uiteindelijk besloot ik de cadeautjes aan het frame te hangen en daar was een echte advent kalender geboren.

Benodigdheden

 • Steigerbuizen (ik koos voor de zwarte van 27mm) afhankelijk hoe breed en hoog je hem wilt maken. Voor je idee: ik maakt hem 200cm hoog en 65cm breed.
 • 2 koppelstukken 27mm
 • 2 inslagdoppen 27mm (je kan ook een voetplaten gebruiken) maar als je hem schuin tegen de muur wilt plaatsen, zijn de inslagdoppen het makkelijkst
 • Inbussleutel
 • Touw of lint
 • Inpakpapier
 • Labels waarop je de nummers kan schrijven of schilderen
 • Verf en/of stiften
 • 24 cadeautjes

Klusbeschrijving

 • Maak aan de kortste steigerbuis de koppelstukken vast door middel van de inbussleutel
 • Sla de inslagdoppen in de steigerbuizen die gaan dienen als de poten
 • Maak de poten vast in de koppelstukken door middel van de inbussleutel
 • Zet het frame rechtop, op de plek waar je hem hebben wilt en check op hij goed stevig is
 • Maak de labels met de cijfers 1 t/m 24
 • Pak de cadeautje mooi in
 • Maak het touw of lint vast samen met de labels aan de cadeautjes
 • Hang de cadeautjes aan het frame

 

En klaar is je adventkalender!

Nu kun je echt gaan aftellen naar de kerst. Vergeet niet te genieten van deze hectische maar mooie maand.

Ik wens je een fijne decembermaand en veel klus plezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >