Doe het zelf project: krukje maken met bouwtekening

Een tijdje geleden plaatste ik een blog over een boomstamkrukje maken. Soms is het gewoon handig om meerdere krukjes in huis te hebben, toch? Ik heb meerder krukjes in huis en gebruik ze ook vaak als bijzettafeltje of ik zet ze in een hoekje met mooie woonaccessoires of een leuk plantje erop. Een krukje kun je eigenlijk multifunctioneel gebruiken. En hoe leuk is het, om zelf een krukje te maken? Ik ga je uitleggen, hoe je dit doet!

 krukje

Wat heb je nodig?

 • 3x plankje 40cmx12 cmx2,7cm (LxBxH) (zitting krukje)
 • 4x plankje 47,5cmx9,4cmx2,7cm (LxBxH) (poten)
 • 4x plankje 47,5cmx6,9cmx2,7cm (LxBxH) (poten)
 • 4x plankje 40cmx9,4cmx2,7cm (LxBxH) (zijplankjes)
 • 4x plankje 32,5cmx9,4cmx2,7cm (LxBxH) (zijplankjes)
 • Schroeven
 • Schuurpapier
 • Boormachine
 • Eventueel: verf, beits en schildersgereedschap

 

 

bouwtekening krukje

 

Klusbeschrijving:

 

 1. Zet eerst een smalle plank voor de poot, op een brede plank van de poot en schroef deze aan elkaar vast op 2 punten (onder en boven).
 2. Herhaal dit voor alle vier de poten.
 3. Neem twee poten en schroef aan de bovenkant het zijplankje tegen de poten aan
 4. Herhaal dit bij alle poten, zodat het frame van het krukje staat.
 5. Nu kun je de andere zijplankjes gaan vastschroeven, je kunt deze ongeveer 10cm onder het bovenste zijplankje vast schroeven.
 6. Herhaal dit bij alle kanten van het krukje
 7. Leg de plankjes van de zitting op het krukje en schroef deze vast

Tip! Het is verstandig om de gaten voor te boren met een houtboortje, anders heb je de kans dat het hout gaat splijten wanneer je er een schroef in vast schroeft.

 

En klaar is je krukje. Nu kan je hem nog in elk gewenste kleur verven, lakken of beitsen, zodat hij helemaal in jouw interieur past! Ik heb mijn krukje van vurenhout gemaakt, maar je kan natuurlijk ook een soort hout gebruiken zoals bijvoorbeeld steigerhout.

 

Veel succes met je klus!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >