Doe het zelf project: magneetbord maken

Heb je veel persoonlijke foto’s aan de wand hangen of ergens in je interieur staan? Vroeger maakte ik altijd foto collages voor in mijn slaapkamer en later in mijn eerste huisje, had ik ook een grote foto lijst met veel verschillende foto’s erin. Laatst keek ik onze woonkamer eens kritisch rond en zag dat wij eigenlijk helemaal geen foto’s in de woonkamer hebben staan of hangen. En daar was dan ook gelijk het begin van een leuk projectje ; ) Ik ga je uitleggen hoe je een magneetbord maakt.

 

Benodigdheden:

 • Een plaat hout, naar grote wat voor jouw interieur ideaal is. Voor een idee: mijn fotobord is 122 x 50 x 0,9 cm (hxbxd)
 • Magneetverf
 • Plamuurmes
 • Kwast/verfroller
 • Schuurpapier
 • Kleur verf naar keuze
 • Rekoog of ander ophangsysteem
 • Schroeven

 

 • Magneten
 • Foto’s

 

Klusbeschrijving:

 • Zaag het hout op de juiste maat (tip! In de bouwmarkt kun je dit vaak gratis laten doen)
 • De plaat even licht opschuren en de kopse kanten glad schuren
 • Verf de plaat met magneetverf, omdat magneetverf zwaar en dik is, kun je dit ook met een plamuurmes opzetten en verder uitrollen of kwasten.
 • Breng net zoveel lagen aan zodat het bord magnetisch wordt en de magneten erop blijven zitten. (ik heb het bord 3x geverfd)
 • Als je een dunne plaat hout gebruikt is het aan te raden om ook de achterkant te schilderen zodat de plaat niet krom trekt
 • Als de laag magnetisch is, kun je hem eventueel nog overschilderen met een kleur verf naar keuze
 • Bevestig aan de achterkant het rekoog met schroeven aan de plaat

 

Nu is het magneetbord klaar om op te hangen

 

Styling van het magneetbord

Nu komt het leukste werkje, of in ieder geval dat vind ik wel : ) Heb je inmiddels je foto’s uitgezocht die je op het fotobord wilt ophangen? Het is natuurlijk helemaal afhankelijk wat je mooi vind, maar een aantal voorbeelden, wat je zou kunnen doen: verschillende maten foto’s of juist allemaal dezelfde maat, foto’s in zwart/wit of juist allemaal in kleur en je kan natuurlijk een thema kiezen. Ik heb zelf voor persoonlijke foto’s gekozen van mij en mijn lief maar ook van onze katten en dierbare herinneringen zoals een foto van onze eerste vliegvakantie samen. Zo kun je het zo persoonlijk mogelijk maken.

Leuke magneten kun je onder anderen vinden bij bol.com en Fonq maar je kunt ook Googlen op magneten en je vind echt hele leuke!

 

Succes met je klus!

 

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Plaats je foto op instagram en tag mij in je foto @klusenwooninspiratie of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >