Doe het zelf project: schommel maken

Vind je die hangstoelen in zo’n standaard ook zo leuk? Ik vind het zelf wel jammer dat ik er niet echt plek voor heb want ik vind ze echt heel leuk! Bij ons in de winkel zijn ze ook erg populair! Nu kreeg ik van een trouwe volger een leuke mail met foto’s van een soort schommel die hij gemaakt heeft en ik mocht hem delen met jullie in een blog. En ik vind hem zelf echt heel leuk geworden dus dat doe ik graag!

 

Wat heb je nodig?

 • Douglas palen of andere houten tuinpalen
 • Schep
 • Grondboor 100mm
 • Waterpas
 • Zaag
 • Beitel
 • Hamer
 • Nomix van beamix
 •  Boormachine
 • Houtboortje
 • Schroeven 14×4,5 (ligt er ook aan hoe dik je palen zijn)
 • 1, 2 of 3 schommelhaken

 

Klusbeschrijving:

 • Eerst maak je met de grondboor gaten in de grond, waar de palen moeten komen
 • Dan schep je de gaten wat verder uit, de palen zijn namelijk dikker dan de gaten die je met de grondboor maakt.
 • Daarna steek je de palen in de grond en stel je ze recht met de waterpas
 • Dan de nomix in het gat gieten en het water erbij zoals op de zak beschreven staat
 • Nu moet je wachten tot de nomix is uitgehard, dit duurt ongeveer een kwartiertje

Gat maken met een grondboorNomix aanbrengen

nomix laten uitharden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Daarna ga je op de dwarsbalk uittekenen waar de verbinding moet komen
 • De verbinding kun je nu inzagen en daarna uitbeitelen met een beitel en hamer
 • Vergeet nu niet de uiteinde van de dwarsbalk schuin afzagen
 • Nu kun je de dwarsbalk op de 2 staanders plaatsen en alvast vast schroeven
 • Daarna kun je de schuine dragers uittekenen en op maat zagen
 • De 2 kleine schuine dragers vastschroeven tegen de 2 staanders en tegen de dwarsbalk
 • Nu de schuinen delen voor beneden uittekenen en op maat zagen, deze schuine delen gaan ook de grond nog in
 • Je kunt de schuine delen plaatsen en vastschroeven aan de staanders
 • De nomix kun je weer in het gat gieten en het water erbij doen, even een kwartiertje wachten tot het uitgehard is.
 • Daarna kun je de rest van het gat weer vullen met aarde

 

houtverbinding maken houtverbinding maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij is klaar! Met 2 schommelhaken, kun je een schommel bevestigen. Maar als je nog een schommelhaak in het midden bevestigd kun je ook zo’n leuke hangstoel ophangen! Echt super leuk!

 

doe het zelf project: schommel maken

 

 

Ik vind het echt heel leuk dat ik dit projectje met jullie mag delen!

 

Veel succes met je klus!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >