Doe het zelf projectje: ster met verlichting

De kerstdagen staan weer voor de deur. Staat jouw kerstboom al en is je huis al in kerstsfeer? Ik vind het persoonlijk altijd een leuke tijd van het jaar, en zeker om mijn huis weer helemaal in kerstsfeer te brengen. Je kan natuurlijk zo los gaan als je zelf wilt, de kersttrends van dit jaar zijn weer erg leuk en ik weet zeker dat iets voor je tussen zit!

Zelf maken

Hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan en leuke kerstdecoratie te maken? Ik vind dat in ieder geval zelf wel erg leuk. Ik maakte dit jaar een ster met verlichting. Hoe ik dit maakte, ga ik met je delen!

Zelf maken: ster met verlichting

Benodigdheden:

 • Een plaat hout (ik gebruikte OSB 50x50x1,8cm)
 • Een patroon van een ster
 • Kerstlampjes op batterij
 • Boortje 5mm (ligt aan de dikte van je lampjes
 • Decoupeerzaag
 • Montagelijm
 • Schuurpapier
 • Schroefoogje (als je de ster wilt ophangen)
 • Mooi lint of touw (als je de ster wilt ophangen)

Patroon ster

Klusbeschrijving

 • Teken op het hout een ster uit (je kan eventueel mijn patroon vergroot printen)
 • Zaag met een decoupeerzaag de ster uit
 • Teken de gaatjes uit waar de lampjes moeten komen. (tip! Let goed op de afstand die tussen de lampjes zit)
 • Boor de gaatjes door
 • Als je de ster op wilt hangen, boor dan het gaat voor het schroefoogje alvast voor en schroef het oogje vast
 • Steek nu aan de goede kant de lampjes erdoorheen
 • Lijm nu het doosjes van de batterij vast met montagelijm
 • Bevestig een mooi lint of touw aan de ster om hem op te hangen

In plaats van een ster met verlichting kun je natuurlijk ook andere figuren maken zoals bijvoorbeeld een kerstboom of iets anders wat goed bij jou en je interieur past!

 

Veel succes met je klus!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >