Groen in je interieur: Pannenkoekplant-Pilea Peperomioides

Vind je planten ook zo gezellig staan in je interieur? Behalve dat planten mooi als decoratie staan, zijn ze ook nog een heel goed voor de luchtzuivering in je huis. Het is natuurlijk niet zo dat één plant alle lucht in je huis zuivert maar alle beetje helpen! Eerder schreef ik over de olifantsoor en in deze blog vertelde ik al dat ik ook trotse bezitter ben van twee pilea peperomioides oftewel de pannenkoekplant! Ik ben fan van pannenkoeken dus deze plant, ook al is hij niet eetbaar, mocht natuurlijk niet aan mijn interieur ontbreken 😉

De pannenkoekenplant was in de jaren ’70 populair en later verdween hij eigenlijk een beetje uit beeld. De laatste tijd is hij weer helemaal terug van weg geweest en dat snap ik wel; hij is mooi en decoratief en redelijk makkelijk te onderhouden.

 

De Pannenkoekplant-Pilea Peperomioides

 

Pilea Peperomioides

Naam:                                  Pannenkoekplant

Latijnse Naam:                 Pilea Peperomioides

Verzorgingstips:              De pannenkoekplant staat het liefst op een lichte tot halfschaduw plek in huis, liever niet in de volle zon.Hij wilt het liefst 1x per week een scheutje water maar mocht de grond erg droog aanvoelen dan mag je hem best nog een beetje water geven.

 

Goed om te weten: de pannenkoekplant vermeerderd zich als hij naar zijn zin staat. Onderaan zijn steel of in de aarde naast de plant, zie je nieuwe kleine pannenkoekplantjes groeien. Deze kun je makkelijk stekken en zo kun je een hele verzameling mooie pannenkoekplanten krijgen.

 

Chinese Money Plant

De pannenkoekplant komt oorspronkelijk uit het zuiden van China en wordt in het Engels ook vaak Chinese Money Plant genoemd. De blaadjes van de plant lijken dus niet alleen op pannenkoeken maar ook op Chinese munten. In de jaren ’70 was deze plant ook populair en in vele huiskamers te vinden. Later zag je hem niet veel meer maar gelukkig is hij weer helemaal terug van weggeweest!

Zoek je een leuke plant voor op je vensterbank of op een andere mooie plek in je huis? Dan zou ik deze mooierd zeker overwegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >