Moodboard maken

Sommige dingen maken het klussen en je huis inrichten zoveel makkelijker en ook leuker. Een moodboard maken is hier een heel goed voorbeeld van. Soms heb ik zomaar spontaan een idee in mijn hoofd. Vaker ontstaat er een idee en dat borrelt dan nog even verder in mijn hoofd. Ik heb veel ideeën en gedachten dus dan raakt mijn hoofd ook weleens overvol. Lijstjes maken klinkt zo suf maar voor mij werkt het wel! Maar dan heb ik ook weleens dat ik een idee over moet brengen naar iemand anders. Dit zal je vast wel herkennen. Een moodboard maken is dan echt ideaal! Want veel mensen zijn visueel ingesteld. Maar ook als je jouw idee niet over hoeft te brengen naar iemand anders kan een moodboard heel fijn werken.

Beginnen aan een moodboard is eigenlijk heel eenvoudig.

Wat heb je nodig:

  • Een ondergrond, dit kan karton, hout, papier of foambord zijn
  • Tijdschriften, kranten, foto’s, afbeeldingen
  • Schaar
  • Lijm
  • Eventueel stiften, kleurpotloden, pen
  • Verder kun je dit nog uitbreiden naar kleurstalen en materialen maar dat is ook afhankelijk waar je je moodboard voor maakt.

De basis van een moodboard

De ondergrond kan afhankelijk zijn waar je jouw moodboard voor maakt. Laten we “de woonkamer opnieuw inrichten” als voorbeeld nemen. Zou je bijvoorbeeld graag meer hout in je interieur willen, dan kun je ervoor kiezen om je moodboard niet op karton te maken maar op een stuk hout. Een stuk van een plaat hout of op een vloerdeel zou bijvoorbeeld prima kunnen, je kan hem ook zo groot maken als je zelf wilt. Mijn voorkeur gaat naar een formaat wat makkelijk mee te nemen is, zodat ik hem kan meenemen naar de winkel of bouwmarkt. Het is handig om hem mee te kunnen nemen naar de winkel, zodat je je verf, behang, tegels of vloer nog makkelijker kunt uitkiezen. Je houdt je moodboard bij het product wat je mooi vind en je ziet gelijk of het er helemaal bij past.

 

 

Afbeeldingen

Afbeeldingen kun je uit tijdschriften, folders en kranten knippen. Voor het voorbeeld zijn woonbladen natuurlijk ideaal. Welke woonbladen je kan gebruiken, ligt aan je eigen idee en smaak. Over smaak valt immers niet te twisten 😉

Als je je afbeeldingen hebt kun je dit nog aanvullen met bijvoorbeeld verf-kleurstalen, gekleurd papier en materialen. Bij materialen kun je ook heel breed denken; misschien wil je meer natuurlijke materialen in huis en plak je er voor de sfeer een stukje sisaltouw op of heb je een super leuk behang gevonden en die staal kan natuurlijk niet ontbreken.

Het resultaat

Het gaat er uiteindelijk om dat je jouw idee omzet naar een moodboard die jouw idee visueel weergeeft. Door je moodboard is het maken van keuzes een stuk makkelijker en het geeft je ook meer inzicht in jouw woonstijl.

Succes met het maken van je moodboard!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >