Tuininspiratie deel 3: Urban garden

Heb je gister ook lekker van het zonnetje genoten? Uit de wind en in de zon was het echt heerlijk! Zoals je misschien al gelezen hebt, deel ik vijf  maandagen achter elkaar tuininspiratie! Zodat je alvast helemaal in de juiste tuinsfeer kan komen, voor als het straks echt lekker weer is. Vorige week deelde ik beautiful garden, een wat romantische tuin.

Vandaag deel 3: Urban garden

Misschien dat je het woord “urban” al eens hebt gehoord of misschien voorbij zien komen in woonbladen. Het betekend eigenlijk stadstuin. Denk hierbij aan een mooie stadstuin of een leuk balkon of dakterras. Maar met deze tuinsfeer hoef je natuurlijk niet perse in de stad te wonen. Je haalt eigenlijk binnen naar buiten met moderne tuinmeubelen, mooie verlichting, planten en dan in de sfeer van puur en naturel. Je ziet in deze tuin veel wit, verschillende houtsoorten, vergrijsd blauwe kleuren, beton en groene planten.

Het kleurenpallet:

kleurenpallet urban garden

 

 

Tuinmeubelen die helemaal in deze tuinsfeer passen:

tuinmeubelen urban garden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto zie je van boven naar onder:

 

grote groene plant in mand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder zie je in deze tuin veel groene planten, zoals bamboe en varens. Je kunt deze planten in mooie potten zetten en ze groeperen op je terras of juist een plant in mooie pot als eyecatcher ergens alleen neerzetten.

 

gebruikt steigerhout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een schutting of tuinafscheiding kun je in deze tuin kiezen voor steigerhout. Je kunt kiezen voor gebruikt steigerhout, dit heeft al een mooi doorleefde uitstraling maar je kunt ook kiezen voor naturel steigerhout en deze in een mooie vergrijsde kleur beitsen.

 

accessoires urban garden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De accessoires zijn de finishing touch! Denk hierbij aan een mooi buitenkarpet, snoer met lampjes, lantaarns, mooie kussens en vergeet zeker de bloempotten niet! Met accessoires kun je net wat meer sfeer creëren in je tuin.

Tip! Is deze tuinsfeer helemaal wat jou? Maar is de basis van je tuin, zoals de schutting en bestrating nog in prima staat maar past het niet helemaal in deze tuinsfeer? Je kan dit aanpassen door bijvoorbeeld je schutting in een andere kleur te beitsen of je betontegels te schilderen met een mooie kleur betonverf voor buiten.

Ik wens je veel tuinplezier!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur een foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nlen ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >