Tuintegels schoonmaken en groene aanslag verwijderen

De eerste zonnestralen hebben we inmiddels gezien. En langzamerhand wordt het ook iets warmer buiten. Om mij heen zie ik mensen die lentekriebels krijgen… Ik moet zeggen, ik begin er ook last van te krijgen. Ik wil de tuin in! Beetje gezelligheid aanbrengen in de tuin. Ik heb niet zo’n grote tuin, hij is ongeveer 9 meter diep en 6 meter breed en loopt in een L-vorm om de schuur heen. Ik heb hem twee jaar geleden laten bestraten met van die grote antraciet kleurige tegels en heb drie gemetselde plantenbakken. Moet wel zeggen dat de tulpen in de plantenbakken beginnen op te komen en ik ben blij dat ik in het najaar de moeite heb genomen om tussen de regenbuien door, de bollen in de grond te planten. Want straks staat het zo gezellig! We moeten alleen nog heel even geduld hebben…

Maar voordat het straks opeens heel warm wordt en ik lekker buiten in de tuin wil zitten, wil ik nu alvast wat voorbereidingen treffen. Om te beginnen: de tegels waren eerst antraciet en zijn nu meer groen dan grijs. En dat vind ik nou net niet zo gezellig staan 😉

teges met groene aanslagDat wordt dus het eerste project: de tegels schoonmaken! Ik heb niet zo’n hele grote tuin maar wil het mezelf wel makkelijk maken natuurlijk! Er bestaan best wat opties om de tegels te ontdoen van de groene aanslag; bijvoorbeeld HG groene aanslagreiniger of schoonmaakazijn maar ik ben zelf voorstander van de hogedrukreiniger! Gewoon met water en zonder schoonmaakmiddelen de boel schoonmaken. Vorig jaar heb ik dat ook gedaan en dat beviel me goed.

 

De tuin in

Allereerst kies ik een dag uit dat het in ieder geval droog is, liefst met een beetje zon, dat is geen vereiste, maar wel een fijne bijkomstigheid 😉 Toch maar even een broek aan die vies mag worden en dan eerst maar eens de bladeren en takjes bij elkaar vegen en opruimen. Dan de vloer vrij maken van potten en eventuele tuinmeubelen. Nu ben ik er echt klaar voor! Ik sluit de tuinslang aan op de kraan en bevestig de tuinslang aan de hogedrukreiniger en doe de stekker van de hogedrukreiniger in het stopcontact. Nu is het een kwestie van de kraan open zetten en op de aan-knop van de hogedrukreiniger drukken.

 

karcher K4 hogedrukreinigerWelke hogedrukreiniger gebruikte ik?

Ik gebruikte de karcher K4 full control home. Ik vind het een heel handig apparaat! De slang is heel lang, dus ik hoefde het apparaat bijna niet te verplaatsen. Ik gebruikte voornamelijk de T350 oppervlaktereiniger. Deze roteert als het ware het water onder zijn kap, waardoor je een groter stuk in ene bereikt en hij spat niet zo erg! Dat vind ik een hele fijne bijkomstigheid. Als je alleen een lans gebruikt dan spat al het water (en ook de groene aanslag) alle kanten op en weet je zeker dat je ook de ramen nog moet lappen op dezelfde dag. Ook daar heeft karcher een heel fijn apparaat voor, de window vac maar dat terzijde 😉

 

 

 

 

Ik ben inmiddels klaar met de tegels schoonmaken en laat het even drogen,zodat ik straks goed kan zien of ik nog iets vergeten ben. Mocht dat het geval zijn, dan hoop ik dat de zon nog schijnt : )

 

tegels zonder groene aanslag

 

 

 

 

 

Het eindresultaat

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >