Tuinverlichting

Door de mooie dagen die we al gehad hebben en alle mooie dagen die nog gaan volgen, ben ik veel buiten in mijn tuin te vinden. En dat is vast wel herkenbaar toch? Heel fijn van die lange avonden in de tuin. Omdat het op zo’n avond op een gegeven moment toch een beetje schemerig of zelfs donker wordt is buitenverlichting wel zo praktisch. Er is zoveel tuinverlichting te koop en daardoor is er voor ieder wel wat wils en voor ieder dilemma vast wel een oplossing te vinden.

decoratieve tuinverlichtingDecoratieve tuinverlichting

Misschien heb je de foto’s gezien in mijn tuininspiratie blogs. De lampjes aan een snoer zie ik echt veel op mij heen maar ze zijn ook wel erg leuk! Ze zijn verkrijgbaar met een stekker of met batterijen. Net wat je handig vind dus!  Ze staan ook super leuk onder een partytent of veranda. Ga je voor een snoer met gloeilampen, gekleurde bollen lampjes of juist voor de leuke figuurtjes zoals ijsjes of flamingo’s?

 

 

 

 

 

 

solar tuinverlichtingDecoratieve solar-tuinverlichting

In deze categorie is tegenwoordig ook zoveel leuks verkrijgbaar! Solar betekend dat je verlichting op zonne-energie werkt. Overdag met daglicht, want in de meeste gevallen hoeft de zon niet eens te schijnen, zorgt het zonnepaneeltje ervoor dat het opgevangen daglicht om gezet wordt in licht. S’avonds als het schemerig wordt gaat het lampje vanzelf branden en heb je dus licht in je tuin! Denk hierbij wel aan sfeerverlichting en niet aan genoeg licht om een boek te lezen… Deze solar verlichting is onder ander verkrijgbaar in feest en decoratieverlichting, tuinpaaltjes, wandverlichting maar ook leuke tuinbeelden waar een deel van het beeld licht geeft. Het voordeel van solar-verlichting is dat je geen stroom hoeft aan te leggen en dat het daardoor ook energiezuinig is.

Op de foto zie je van links naar rechts: Hanglamp Solar, Eglo solar steen en Eglo solar LED set

 

 

 

 

TuinverlichtingTuinverlichting

Hiermee bedoel ik tuinverlichting die aangesloten wordt op het stroomnet. Mooie sokkellampen of tuinlantaarns die een deel van je tuin goed verlichten of bijvoorbeeld langs het tuinpad naar je voordeur of garage. Praktische verlichting dus maar praktische verlichting kan ook heel mooi zijn!

Op de foto zie je van links naar rechts: Lantaarn Zeist zwart, Sokkellamp Lido, Sokkellamp Verona en Sokkellamp Calgary

 

 

 

 

 

buitenverlichtingBuitenverlichting

Hoe fijn is het als je s’avonds in het donker thuis komt en er brandt verlichting bij je voor of achterdeur. Ook hierin zijn zoveel verschillende armaturen leverbaar, die perfect bij jou, je huis en tuin past. Bij tuinverlichting op het stroomnet heb je in de meeste gevallen ook nog de mogelijkheid om een schemerschakelaar of bewegingsensor aan te sluiten.

Schemerschakelaar houdt in dat de lamp gaat branden als het donker genoeg is, zodra het buiten weer licht genoeg is, gaat hij vanzelf weer uit.

Bewegingssensor houdt in dat de lamp s’avonds gaat branden wanneer de sensor een beweging waarneemt.

Op de foto zie je van links naar rechts: Wandlamp de Vecht, Wandlamp Chalfont, Konstsmide Monza en Navigator hanglamp

 

LED verlichting

Net als voor binnenverlichting zijn er ook steeds meer buitenlampen op LED verkrijgbaar. De lampjes zijn ingebouwd, deze je niet kunt vervangen, mocht de lamp het niet meer doen dan moet je het hele armatuur vervangen.Het voordeel van LED verlichting is dat het duurzaam is, want het gaat lang mee en het is energie-zuinig.

 

Zoals je ziet, is er genoeg keuze in tuinverlichting. Kies iets wat bij jou, je huis en je tuin past!

 

Veel succes met je klus!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >