Verbouwing update: januari

In een vorig blog vertelde ik over verbouwen of verhuizen. Inmiddels is de planning rond! De handtekening voor de keuken is gezet en hij is besteld! De agenda voor maart staat al lekker vol maar we hebben er echt zo’n zin in! Het is nu halverwege januari en we zijn lekker nog even op vakantie in Frankrijk. Nog even een weekje relaxen en genieten samen. Mijn lief gaat na onze vakantie al snel aan boord en de volgende keer als hij thuis is, dan gaat verbouwing echt beginnen. Die 6 weken als hij weg is, heb ik een hoop op de planning staan. Naast mijn fulltime baan als bouwmarktmanager, heb ik een mooie planning voor thuis. De woonkamer en keuken opruimen en alle spullen inpakken, de keukentegels eruit breken, de kast in de bijkeuken weg slopen. Lekker vooruitzicht!

Keuken

De keuken is besteld en we kunnen bijna niet wachten! M’n lief is een echte keukenprins dus ik kan niet wachten tot hij heerlijk staat te koken in onze nieuwe keuken (hij trouwens ook niet) Om alvast een voorproefje te geven; we hebben een grijs front uitgekozen met een zwart greepje een antraciet werkblad. De keuken bestaat voornamelijk uit lades omdat we dit nu ook hebben en wij dit het meest praktisch vinden. Voor het uitzoeken van de keuken zijn we bij RAB in Oudeschild geweest. Zij hebben sinds kort een vernieuwde showroom en die is echt zo mooi geworden. We zijn er zonder verwachtingen heen gegaan, oké, we wisten dat we voornamelijk lades wilde en dat we wilde gaan koken op inductie. We namen foto’s en de maten mee van onze huidige keuken en werden heel goed geholpen en geadviseerd. En uiteindelijk is er een ontwerp uitgekomen waar wij heel blij mee zijn.

 

 

Voorbereidingen

De laatste weken hebben in het teken gestaan van o.a. het toilet, we hebben er een muurtje uit gesloopt en alle tegels eruit gebroken en alvast de nieuwe aansluiting voor het toilet gemaakt. We gaan van een normaal toilet naar een hangend toilet dus we moesten een nieuw gat boren door de betonnen vloer en het oude gat dicht maken.

Verdere plannen

Komend weekend gaat m’n lief wat voorbereidingen treffen voor het elektra. Als hij weg is, wordt de meterkast nog omgebouwd naar een 3 fase meterkast, dit omdat we op inductie gaan koken. Veel nieuwe huizen beschikken al over een 3 fase meterkast en wij straks dus  ook 😉 dit voorkomt dat als alle apparaten aanstaan dat de hoofdzekering eruit klapt.

Kleur kiezen

Inmiddels zijn we er ook uit met de kleur die op de muur achter de bank moet komen. Ik wilde in eerste instantie classic car van Flexa, vind het echt een hele mooie kleur. Ik kocht een verftester, oké heel eerlijk.. ik moest 2 dagen wachten omdat hij besteld moest worden. Inmiddels keek ik bij ons in de bouwmarkt rond en kwam nog andere mooie kleuren tegen. Ik ging uiteindelijk met 3 kleurtesters aan de slag maar was eigenlijk niet overtuigd. Ik vond de classic car toch een beetje te donker voor de plek waar hij moest komen.

 

Kleur bekennen

Toen we voor de vakantie nog even samen in de bouwmarkt waren, pakte ik nog even snel 3 kleurkaartjes. En uiteindelijk is het de kleur Courgette geworden. Ik zou hem het liefst zo snel mogelijk op de muur smeren maar ik moet echt nog even geduld hebben 😉

 

Tot zo ver de update van de verbouwing…

 

Liefs Tessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >