Verfrollers

Welke verfroller kies je voor welke verf? Maakt het uit welke verfroller je kiest? Heb je ooit weleens in een bouwmarkt twijfelend voor het schap met schildersgereedschap gestaan? Net als bij kwasten, maakt het voor een mooi eindresultaat echt uit, welke verfroller je kiest. Ik ga het je uitleggen, zodat je straks de juiste keuze kunt maken.

 

schuimroller

Schuimrollers

Schuimrollers zijn geschikt voor het rollen van lakverf. Voor alkydverf en acrylverf zijn er speciale schuimrollers, net als bij kwasten geldt ook voor de rollers, gebruik de juiste roller voor de juiste verf voor het mooiste resultaat. Schuimrollers heb je met rechte kant en met afgeronde zijkanten. Een roller met rechte kanten kun je het beste voor grondverf gebruiken. De afgeronde kanten zorgen ervoor dat het resultaat mooier worden omdat je geen overlapping ziet na het schilderen.

Tip! Druk bij het rollen met een schuimroller niet te hard, hierdoor kan je sinaasappelhuidje krijgen in je schilderwerk in plaats van het gladde resultaat wat je wilt.

 

viltrollerViltroller

Een Viltroller is geschikt voor het rollen met alkydverf en acrylverf. Viltrollers hebben hele korte en zachte vacht. Deze roller neemt hierdoor veel verf op en het voordeel van deze roller is dat hij een glad resultaat geeft, je hebt geen kans op het sinaasappeleffect die je wel met een schuimroller kunt krijgen.

Tip! Haal voordat je begint even een schilders tape over de roller heen, dit voorkomt dat er pluisjes achterblijven in je schilderwerk.

 

 

vachtrollerVachtroller

Een vachtroller is geschikt voor het rollen van muurverf. Dikke vachtrollers zijn geschikt voor muren met een structuur, door de dikte van de vacht van de roller, kan deze roller makkelijk de oneffenheden (of structuur) mee rollen en heb je na het rollen een goed resultaat. Een vachtroller met een dunnere vacht is geschikt voor het rollen van gladde muren.

Tip! Gebruik een kwalitatieve goede roller, deze spetteren minder en nemen de verf beter op waar je sneller en mooier resultaat hebt.

 

 

structuuroller Structuurroller

Deze roller is geschikt voor de nabehandeling van structuurverf, je zet de structuurverf op met een blokkwast of een vachtroller en rolt het na met een structuurroller. Hoe grover de structuur op de roller hoe grover het resultaat.

 

 

 

 

parketlakroller Parketlakroller

De naam zegt het eigenlijk al, deze roller is geschikt voor het rollen van parketlak. Door de korte vacht kan deze roller de lak goed uitrollen en krijg je een strak eindresultaat.

Tip! Haal voordat je begint even een schilders tape over de roller heen, dit voorkomt dat er pluisjes achterblijven in je schilderwerk.

 

 

 

Voor het beste resultaat

Het is dus aan te raden om voor het mooiste schilderwerk maar zeker ook voor het fijnste werken een verfroller te nemen die geschikt is voor de verf waarmee je wilt gaan schilderen.

 

Veel succes met je klus!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >