Weekend inspiratie: Groencentrum Witmarsum

In deze blog deel ik leuke plekken, die ik zelf inspirerend vind, als tip voor jou die je kunt bezoeken. Dat hoeft natuurlijk niet in het weekend want het is elke dag  leuk om inspiratie op te doen!

Groencentrum Witmarsum

Ik ging een vriendinnetje bezoeken in Friesland en het leek mij leuk om op de terug weg nog een leuke woonwinkel of tuincentrum te bezoeken. Na wat googelen kwam ik terecht op Groencentrum Witmarsum en ik besloot daar op de terug weg naar huis even langs te rijden. Nou ja even.. Het duurde iets langer want het is echt een heel leuk tuincentrum! Witmarsum ligt een stukje boven Bolsward en vanaf de afsluitdijk rechtdoor Friesland in. Google het anders even, dat is misschien wat duidelijker dan mijn beschrijving 😉

Maar goed… Het groencentrum want daar zou ik overschrijven.

 

ingangsbord

 

Hangstoel met planten

Welkom

Als je binnen loopt, dan loop je eigenlijk een kas in met buitenplanten, heel veel buitenplanten. Aan de buitenkant, staan potten, tuinbeelden, gieters en handtuingereedschap. Ik wist bijna niet waar ik moest kijken en kon eigenlijk niet echt een route ontdekken, hoe ik moest lopen. Maar ik had de tijd en zag zoveel moois dus dat was helemaal niet erg!

 

 

 

 

waterelementen

 

 

 

Aan de buitenkant zag ik ook een mooie presentatie met fonteinen, waterelementen en tuinbeelden. Ze laten goed zien wat je kunt kopen en vond het er ook erg leuk uit zien.

 

 

eetbare tuin

 

 

Eetbare tuin

Na de fonteinen en waterelementen zag ik een deur naar buiten en daar hebben ze alles voor de eetbare tuin. Bedenk het en ze hebben het: aardbeienplantjes, broccoli, spinazie, verschillende soorten sla, echt te veel om allemaal te benoemen. Ik zocht nog aardbeienplantjes dus dat projectje was nu al geslaagd!

 

 

 

 

doorkijkjesierplanten en bomen

Je kan er echt heerlijk struinen want er is zoveel te zien en te ontdekken. Naast alle eetbare tuin plantjes en bomen, hebben ze ook een groot assortiment sierbomen en vaste planten voor buiten. Op verschillende plekken zijn er mooie doorkijkjes en toen ik er rondliep kreeg ik echt zin om wat aan mijn tuin te gaan doen!

 

 

 

 

 

Na alle buitenplanten ben ik tussendoor naar mijn favoriete afdeling gelopen: woonaccessoires! Daar wordt ik in het algemeen altijd blij van 🙂 En bij Groencentrum Witmarsum werd ik echt heel blij! Ze hebben kamerplanten tussen de woonaccessoires staan en ze hebben veel verschillende stijlen, dus iedereen kan er zeker slagen!

zomeraccessoireswoonaccessoires en planten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De woonaccessoires staan ook mooi op thema/ stijl en dat maakt het ook lekker overzichtelijk.

kamerplanten terracotta potten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de woonaccessoires heb je ook nog een soort bloemenwinkeltje, waar je mooie boeketten kan kopen of laten maken.

 

Zoals je hopelijk kan zien op de foto’s, is Groencentrum Witmarsum een heel leuk en inspirerend tuincentrum! Ik vond het heel leuk om hier rond te lopen en ideeën op te doen. Ik kwam bij de kassa met een kar vol leuke dingen, ik kon thuis weer vol inspiratie aan de slag in mijn tuin!

 

Adres:

Groencentrum Witmarsum
It Fliet 3
8748 EA Witmarsum

 

Heb of weet jij een leuke inspirerende winkel, waar ik zeker een kijkje moet gaan nemen? Laat het me dan weten! Laat een reactie achter onder dit bericht of mail naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl

 

2 Responses to Weekend inspiratie: Groencentrum Witmarsum

  • Tessa, bedankt voor je ontzettende leuke, gezellige en positieve blog over ons bedrijf.

    Ritje Witmarsum zeker de moeite waard!

    Mocht je binnenkort weer eens langskomen of straks met kerst vraag dan even naar mij.
    Ik zou je graag ontmoeten.
    Johanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >