Weekend inspiratie: Hornbach Amsterdam

In deze blog deel ik leuke plekken, die ik zelf inspirerend vind, als tip voor jou die je kunt bezoeken. Dat hoeft natuurlijk niet in het weekend want het is elke dag leuk om inspiratie op te doen!

Hornbach Amsterdam

Hornbach Amsterdam

 

Hornbach Amsterdam opende in februari 2017 haar deuren in Amsterdam. Deze vestiging is 20.000 m2 groot, en bestaat uit een bouwmarkt, tuincentrum en drive-in voor bouwmaterialen. Hornbach is van origine een Duits bedrijf, dat als eerste zijn bouwmarkt combineerde met een tuincentrum, ze hebben inmiddels vestigingen in 9 verschillende landen. De eerste vestiging die in Nederland geopend werd, was in Zaandam inmiddels zijn er meer vestigingen in Nederland. De foto hierboven komt van de website van Hornbach.

 

Voor mijn werk ging ik op bezoek bij Hornbach Amsterdam. Ik ben al eerder in een Hornbach geweest en vind het niet zozeer een inspirerende winkel voor je finishing touch van je interieur maar omdat ik ook blog over klussen, kan deze winkel niet in de weekend inspiratie ontbreken. Want Hornbach is groot en imposant en als ik daar rondloop, heb ik wel het idee dat ik ga slagen voor de aankopen voor mijn klus. Ze hebben echt enorme voorraden en wat je ook bedenkt om te gaan maken of wat je nodig hebt voor je klus, ik denk dat je het hier zeker gaat vinden.

 

 

 

 

 

Bouwmarkt

Als je vanaf de parkeerplaats de bouwmarkt in wilt lopen, ga je eerst met een roltrap of lift naar de eerste verdieping want daar is de entree van de winkel. De winkel is redelijk hoog en er staan ook veel hoge stellingen en dat zorgt ervoor dat je eerst even niet weet waar je moet kijken. Boven de paden hangen wel duidelijke borden met waar je wat vind en dat is wel echt heel fijn omdat het zo’n enorme bouwmarkt is.

houtafdeling

Helemaal aan de rechterkant van de bouwmarkt, vind je de houtafdeling. Hier vind je schappen vol met plaatmateriaal. Plaatmateriaal is ook in de drive-in verkrijgbaar.

 

gereedschap

 

 

 

 

 

 

 

 

In de Hornbach vind je ook schappen vol met gereedschap, het is fijn geordend. Daardoor heb je een goed overzicht van bijvoorbeeld alle zagen die ze verkopen en kun je je keuze makkelijker maken. De schappen van het elektrisch gereedschap zijn op dezelfde manier ingericht.

losse verkoop bevestgingsmaterialen


Bevestigingsmaterialen worden ook per stuk verkocht. Dat vind ik echt ideaal, omdat je soms gewoon geen heel doosje met een soort schroeven nodig hebt.

Bouten

Sanitair afdeling

Ik was eigenlijk wel een beetje onder de indruk van de afdeling sanitair, hier vind je mooie presentaties van toiletten en badkamers. Ze zijn gemaakt op ware grootte zodat je echt een idee kunt krijgen hoe het er bij je thuis uit kan komen te zien. En je kunt hier echt inspiratie op doen voor een nieuwe badkamer of toilet.

toiletten presentatie

badkamer presentatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verf en behang

behangafdelingZoals de rest van de bouwmarkt is ook de verf en behang afdeling groot 😉 Je kunt je verf in elk gewenste kleur laten mengen. En ze hebben best veel behang, ik zag veel leuke dessins! Bij het behang zijn wel een aantal inspiratie hokjes gemaakt, onder het inspiratie hokje, vind je de artikelen die erbij horen en kun je heel handig in een oogopslag zien en pakken.

behangpresentatie

 

 

 

 

 

 

 

Services

Er worden in de Hornbach verschillende soorten services aangeboden zoals verfmengen, zagen, gereedschapverhuur maar ook een lijstenmakerij. Bij de lijstenmakerij, kun je je eigen foto of schilderijlijst laten maken en schilderijen, foto’s en posters laten inlijsten. Je hebt de keuze uit heel veel verschillende lijsten en kleuren.

lijstenmakerij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuincentrum

Hornbach heeft ook een tuincentrum, waar je alles voor je tuin kunt vinden zoals tuingereedschap, meststoffen, potgrond, planten en wat tuindecoratie zoals potten, beelden en tuinschilderijen.

tuingereedschap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drive-in

Hornbach Amsterdam heeft een drive-in bouwmarkt van ruim 4000m2. Hier kun je met je auto inrijden en gelijk inladen. Je vind hier onder anderen artikelen zoals gipsplaten, dakbedekking, constructiehout, isolatie, bestrating , zand en grind.

 

 

Na het bezoeken van deze grote en imposante bouwmarkt, ging ik vol met inspiratie naar huis. Ik had zin om te gaan klussen!

 

Heb of weet jij een leuke inspirerende winkel, waar ik zeker een kijkje moet gaan nemen? Laat het me dan weten! Laat een reactie achter onder dit bericht of mail naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >