Doe het zelf project: memobord maken

Een memobord is meestal heel praktisch om in huis te hebben hangen want hoe fijn is het om een plek te hebben waar je je afspraken op kwijt kunt, of een mooie foto of een kaartje. Vaak zie je dat de koelkast hiervoor gebruikt wordt. Ik vind eigenlijk dat het memobord best onderdeel kan zijn van je interieur. Ik geef je een idee..

Hoe het project memobord is ontstaan

Mijn toilet vond ik nog steeds een beetje saai. Toen ik hier kwam wonen, heb ik wel de muren geschilderd en het toilet voorzien van een nieuwe toiletbril, plankje en mooie hanglamp. Maar mijn prioriteit lag duidelijk even niet bij het toilet.. Toch vond ik elke keer als ik het toilet binnen stapte, het er een beetje saai. Ik bedoel er is niks mis met witte wanden, witte wandtegels en grijze vloertegels maar ik miste iets. Eigenlijk miste ik een beetje gezelligheid.

Ik kreeg het idee in mijn hoofd, om mooie spreuken op kaartjes te laten drukken voor in mooie fotolijstjes en dan als een collage aan de muur te hangen. Het idee bleef een beetje steken in mijn hoofd. Toen ik eenmaal een aantal fotolijstjes had en ik op een vrije middag, met de fotolijstje en een boormachine in het toilet stond, vond ik het opeens niet zo’n leuk idee meer.. Ik moest dus iets anders.

Die kaartjes met spreuken; daar was ik het over eens, dat was een leuk idee. Maar hoe?

Uiteindelijk ontstond het idee om klemmen op een houten plaat te bevestigen en daar kaarten aan op te hangen. Omdat ik eerder op de website van by Zenz, leuke artikelen had besteld en ik toevallig gezien had, dat ze daar van die klemmen verkopen. Heb ik ze daar besteld. Bij toeval zag ik via Facebook, het winkeltje van Anna. En die heeft onder anderen echt zulke leuke kaarten. Ik hoefde dus ze dus niet zelf te laten maken maar kon ze bestellen via internet. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik had alles in huis en op een vrije middag, ben ik aan de slag gegaan.

Wat heb je nodig:

 • plaat hout; ik heb OSB gebruikt
 • klemmen; die je vast kunt schroeven
 • boormachine
 • schroeven; voor de klemmen vast te schroeven
 • schroeven en pluggen; om de plaat aan de muur te bevestigen
 • leuke foto’s en kaartjes
 • eventueel verf en kwast om de plaat te schilderen

 

 

 

Klusbeschrijving:

 • Ik heb eerst de plaat hout op maat laten zagen in de bouwmarkt en die wit geschilderd. Wel met een hele dunne laag verf zodat je het effect van het hout nog ziet.
 • De volgende dag, toen de verf droog was, heb ik eerst de kaarten met klemmen op het hout gelegd en het uitgemeten, hoe ik het wilde hebben.
 • Toen dat naar mijn zin was, heb ik stippen gezet met potlood, zodat ik goed kon zien waar ik moest boren.
 • Ik heb de gaatjes eerst voorgeboord
 • Daarna de klemmen vastgeschroefd met een schroef
 • Nu konden de kaartjes eraan voor het eindresultaat.

 

Bijna was ik tevreden…

Het memobord moest nog aan de muur bevestigd worden maar de plaat was eigenlijk te zwaar om dat alleen te doen. Gelukkig heb ik een hele handige broer Hij kwam langs en samen keken we waar en hoe hoog het memobord op de muur moest komen. Eigenlijk wilde ik hem in eerste instantie boven het lichtknopje, maar dat stond toch iets minder mooi. Mijn broer zei dat we het het lichtknopje ook op het memobord konden bevestigen. Hij heeft met een gatenzaag een gat geboord in de plaat hout op de plek waar het lichtknopje moest komen. Daarna heeft hij 2 gaten geboord om hem te kunnen ophangen aan de muur. Dit heeft hij gedaan onder 2 klemmen, zodat de gaten en schroeven voor het ophangen niet zichtbaar zijn.

Je kan dit project zelf zo klein of groot maken als je zelf wilt en je kan dit natuurlijk overal toepassen in huis!

 

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >