Doe het zelf project: opbergdoos versieren, beplakken en bekleden

Je kent ze vast wel of misschien heb je ze zelf wel in een kast staan: opbergdozen. Vind je ze ook zo lekker praktisch? Ik heb een aantal jaar geleden eens opbergdozen bij IKEA gekocht, voor in mijn televisiekast. Lekker praktisch en het staat zo lekker opgeruimd. Nu ben ik bezig met mijn woonkamer, misschien heb je dat al gelezen? Ik heb inmiddels mijn muur behangen en er staat een mooie plant in huis. Maar die opbergdozen in mijn televisiekast waren toch een beetje een doorn in mijn oog. Dat werd mijn nieuwe project! Ik ben naar een aantal winkels geweest maar ik zoek blijkbaar een lastige maat en kon het niet helemaal vinden. Opeens bedacht ik mij, dat ik nog een rol behang had liggen en dat ik die opbergdozen natuurlijk best zelf kan beplakken met behang.

Wat heb je nodig?

  • Opbergdoos of opbergdozen
  • Behang (maar je kan natuurlijk ook verf, stof of papier gebruiken)
  • Behanglijm
  • Potlood
  • Schaar
  • eventueel knijpers

klusbeschrijving:

stap 1: knip een groot stuk behang af

stap 2: lijm de onderkant van het doosje in met behanglijm en plak het doosje in het midden van het stuk behang

stap 1 en 2

stap 3: teken vanaf de punt van het doosje een lijn naar het punt van het stuk behang

stap 3

 

 

 

 

 

 

stap 4: teken vanaf halverwege de lijn een rechte lijn naar de zijkant

stap 4

 

 

 

 

 

 

stap 5: knip nu langs de lijnen (zie voorbeeld)

stap 6: smeer nu de flap in met lijm en plak deze tegen het doosje aan. Vouw de zijkanten om het doosje heen.

stap 7: knip nu het kleine stukje wat je om het doosje hebt gevouwen en wat aan de aan de bovenkant uitsteekt weg.

stap 7

 

 

 

 

 

 

 

stap 8: De bovenkant steekt iets over, deze vouw je om en plak je aan de binnenkant van het doosje vast.

stap 9: Teken een rechte lijn vanaf de punt van het doosje naar het einde van het behang (zie voorbeeld) en knip langs de lijn. je houdt nu een rechte flap over.

stap 9

 

 

 

 

 

 

stap 10: smeer nu de flap in met lijm en plak deze tegen het doosje aan. De bovenkant steekt iets uit en deze vouw je om en plak je aan de binnenkant van het doosje vast.                                                                                                                                                                                                                                           Tip! Mocht het randje wat je omvouwt niet heel groot zijn, kun je voor de zekerheid 2 knijpers plaatsen zodat het randje goed vast blijft zitten en niet loslaat.

Herhaal de stappen voor de andere 2 zijkanten en voor de deksel van het doosje.

Je kunt dit project natuurlijk invullen zoals je wilt, je kunt je opbergdoos natuurlijk ook beplakken met papier of stof maar je kunt hem natuurlijk ook schilderen of versieren met bijvoorbeeld knopen of tape.

 

Succes met je klus!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >