Buitenzonwering: screen en rolluik

Buitenzonwering zorgt ervoor dat de zon buiten je huis blijft. Wordt het op warme dagen soms ook zo warm in je huis? Ik heb een huis dat gebouwd is in de jaren ’50 en dat betekend dat mijn huis lage plafonds heeft. Als het hoogzomer is of warm buiten, dan blijft de warmte echt heel erg hangen in mijn huis. Buitenzonwering zorgt er ook voor dat de warmte buiten blijft. Dat is dus een win-win situatie. Er bestaan een aantal verschillende buitenzonweringen, ik ga je de verschillen uitleggen.

 

screen

Screen

Een screen is eigenlijk een zonwerend doek, dat wordt geleid in een frame. Omdat een screen straks langs de kozijnen valt, is het een goede keuze als je niet veel ruimte hebt. Het zonwerend doek is gemaakt van glasvezel materiaal. Dit doek zorgt ervoor dat 84% van het binnenvallend zonlicht gefilterd wordt. Ook is het mogelijk bij een screen wel naar buiten te kunnen kijken maar niet naar binnen. Een screen wordt altijd in maatwerk geleverd, er zijn verschillende kleuren doek en frames leverbaar.Een screen kun je kopen bij de bouwmarkt, zonwering speciaalzaak of op internet.

 

 

 

Zip of rits screen

Een zip of rits screen werkt hetzelfde als een normale screen. Bij een zip of rits screen zit er aan de zijkant van het doek een rits, die zorgt ervoor dat het doek helemaal gesloten wordt in het frame. Deze screen zorgt er ook voor dat insecten buiten blijven.

 

rolluikRolluik

Misschien ken je ze wel vanuit België, want veel huizen hebben daar een of meer rolluiken. Een rolluik is 100% verduisterend. Een rolluik houdt ook warmte, kou en geluid tegen, het is dus een energiebesparende zonwering! Ook is een rolluik inbraakwerend. De lamellen van het luik kunnen of helemaal dicht of op ventilatiekiertjes stand. Bij ramen die naar binnen geopend kunnen worden, zorgt de ventilatiekiertjes stand ervoor dat ook insecten geweerd worden. Een rolluik is in verschillende kleuren leverbaar en alleen op maat te bestellen bij de bouwmarkt, zonwering speciaalzaak of op internet.

 

 

 

Beide soorten zonwering zijn zonwering die direct langs het raam gemonteerd worden en zijn daardoor ook ruimtebesparend. Je ziet dat er toch wel verschil is tussen een screen en een rolluik. In een volgende blog laat ik je nog andere soorten buitenzonwering zien en leg ik je daar de verschillen van uit.

 

Veel succes met je klus!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >