Doe het zelf project: terracotta bloempot schilderen

Vind je planten in de tuin ook zo gezellig staan? Een paar potten bij elkaar groeperen met wat bloeiende planten erin, kan je terras al zoveel gezelliger maken. Er is best veel keus in bloempotten maar hoe leuk is het om zelf mooie en unieke bloempotten te maken en het is eigenlijk helemaal niet zoveel werk. En het resultaat is erg leuk!

Mijn tuin

Op het tuinbankje in mijn achtertuin, heeft een tijdje een dienblad met wat bloempotjes en wat accessoires gestaan. Omdat ik het afgelopen najaar heb laten staan, was het allemaal een beetje verkleurd en was dat leuke plekje op mijn tuinbankje, toe aan iets nieuws! Ik bedacht mij dat ik nog vier terracotta bloempotjes in de schuur had staan en drie bloempotjes in de tuin waar de verf een beetje vanaf gebladderd was. Ik wilde de bloempotjes bij elkaar zetten op het tuinbankje met leuke plantjes erin, zodat het weer een leuk hoekje zou worden. Dat werd dus mijn nieuwe projectje!

 

terracotta bloempotten Wat heb je nodig?

  • Terracotta bloempotten
  • Muurverf voor buiten
  • Kwasten

 

 

 

 

Klusbeschrijving:

  • Zorg dat de bloempotten goed schoon en droog zijn
  • Zet de bloempotten op hun kop, en schilder eerst de onderkant en laat het drogen
  • Zet de bloempotten rechtop en schilder de rest van het potjeMocht de verf na een schilderbeurt nog niet dekkend genoeg zijn, herhaal bovenstaande stappen dan.
  • Eventueel kun je nu nog met een andere kleur verf, leuke patronen op de bloempotten schilderen
  • Als de verf goed droog is kun je de plantjes erin zetten en heb je leuke en unieke bloempotten voor in je tuin!

 

Je kan dit projectje zo groot en creatief maken als je zelf wilt! Ik heb gekozen voor kleine bloempotten, maar je kunt dit natuurlijk ook met grote terracotta bloempotten doen of misschien vind je het juist wel leuk om grote en kleine bloempotten te combineren!

terracotta bloempotjes in kleur geschilderd met plantjes

 

 

 

 

Veel succes met je klus!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

 

2 Responses to Doe het zelf project: terracotta bloempot schilderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >