Doe-het-zelf project: Pasen

Bijna is het weer zo ver.. Pasen. En dan is het echt voorjaar toch? Elk jaar koop ik een bos paastakken voor in een vaas op tafel, staat zo gezellig vind ik. Tegenwoordig kun je zoveel leuke paasversiering kopen, niet alleen om in de paastakken te hangen maar ook om de rest van je interieur te decoreren. Maar waarom zou je ook niet zelf iets leuks maken? Ik vond het voor dit jaar leuk om zelf hangers te maken voor in de paastakken. En daarom ging ik aan de slag.

 

paastakken met versiering

Benodigdheden

  • Plaat triplex
  • Handfiguurzaag of een figuurzaagmachine
  • Potlood
  • Sjabloon van een ei of ander figuur
  • schuurpapier
  • Om te decoreren: verf, behang, papier en alles wat je maar kunt gebruiken

 

 

 

 

Klusbeschrijving

Ik heb voor het uitzagen van de eitjes een figuurzaagmachine gebruikt. Het was voor het eerst dat ik met een figuurzaagmachine werkte, en ik kan zeggen; heel fijn! Geen frustratie van gebroken zaagjes! Het is wel een uitgave, maar bouwmarkten zoals Gamma, Karwei en Praxis hebben regelmatig kortingsbonnen, dat scheelt weer! Maar goed, ik ging je uitleggen hoe ik de paaseitjes hebt gemaakt.

Na het zagen heb ik gaatjes geboord in de bovenkant, zodat ik daar straks een mooi lintje door heen kan doen. Daarna ben ik gaan schuren, eventuele oneffenheden van het zagen, krijg je met het schuren makkelijk weg. Daarna ben ik met schilderen begonnen. Een aantal eitjes heb ik helemaal geschilderd en bij een aantal heb ik alleen de zijkant geschilderd.

De volgende dag heb ik de achterkanten geschilderd. En heb ik behang in stukjes geknipt. De eitjes waar ik alleen de zijkant van geschilderd heb, plakte ik met een beetje behanglijm op de stukjes behang. Zodra de behanglijm droog was, heb ik voorzichtig de randjes bijgeknipt en daarna de achterkant in gelijmd en op de laatste stukjes behang geplakt. Nadat dit ook droog was, heb ik ook hiervan de randjes voorzichtig bijgeknipt. Nu moest ik alleen nog even die de boorgaatjes doorprikken van de eitjes die ik beplakt had met behang.

Nu is het alleen nog een kwestie van de lintjes door de eitjes heen rijgen en klaar!

Succes met je klus!

 

doe het zelf project paaseieren

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

 

 

2 Responses to Doe-het-zelf project: Pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >