Groen in je interieur: Olifantsoor-Alocasia

Groen in je interieur, brengt je interieur wat meer tot leven. Tegenwoordig is het ook weer helemaal hip om wat grotere planten en vooral groene planten aan je interieur toe te voegen.

Groene vingers

Ik had vroeger echt totaal geen groene vingers. Dat is eigenlijk best raar als je je bedenkt dat mijn ene opa in de bloembollen zat en mijn andere opa een moestuin had en ook mijn vader heeft een moestuin. In mijn eerste appartementje had ik ook geen tuin. In huis stond sporadisch een grasplant voor mijn konijn en het andere plantje wat er stond was toch echt nep. Sinds ik ben verhuisd heb ik een huis met een tuin.

En sinds een tijdje staan er buiten het grasplantje in mijn huis, ook mooie Blauwvarens/Zinkvarens (Phlebodium aureum)op mijn vensterbank. En sinds kort ben ik ook trotse bezitter van twee pannenkoekenplantjes (Pilea peperomioides). Ik moet zeggen, met geduld en tijd, ben ik best een beetje trots dat ik ze groen en levend houd!

Extra groen in huis

Nu ben ik in mijn woonkamer een beetje aan het veranderen en restylen (daar ga ik je snel meer van laten zien). En ik vind ik dat groen in huis eigenlijk best gezellig staan. En nu heb ik het idee in mijn hoofd gekregen, dat ik een grote groene plant wil. Zo’n plant met van die grote mooie groene bladeren in een grote pot, die gewoon zo op de vloer kan staan. Dus dat werd mijn nieuwe “projectje”.

Olifantsoor

Ik ben mij gaan oriënteren en kreeg het idee om een Gatenplant of in het Latijns; Monstera Deliciosa te gaan kopen. Maar eenmaal in het tuincentrum veranderde toch mijn idee want daar zag ik hem.. De Olifantsoor of in het latijns; Alocasia. Dit moest hem worden! En als ik iets wil, dan wel eigenlijk nu gelijk!

Maar ik moest eerst nog een mooie pot vinden. Er zijn zoveel mooie potten te vinden maar het was niet echt wat ik zocht. Ik liep tegen een mand aan en wist het gelijk, die is echt perfect voor mijn Olifantsoor. Nu wil ik deze mooierd natuurlijk ook groen en levend houden en daarvoor heb ik wat extra informatie opgezocht.

Over de Olifantsoor – Alocasia

 

Naam:                         Olifantsoor

Latijnse naam:           Alocasia

Verzorgingstips:         regelmatig water geven en het beste is om de grond vochtig te houden. De olifantsoor houdt van licht maar niet van volle zon. Het beste is om de plant regelmatig te draaien, zodat hij niet naar een kant gaat groeien. Mochten de bladeren een beetje verdrogen, dan is het goed om ze te benevelen.

Goed om te weten:    de plant kan guttatie vertonen. Dit houdt in dat de plant vocht afscheid. Dit kan in de vorm van druppels zijn aan de randen en onderkant van het blad, bij aanraking met hout kan dit vlekken op het hout veroorzaken.

 

 

De Olifantsoor is een plant uit de tropische bossen van Zuidoost Azië. In De plant kan in tropisch gebied een stam krijgen van 10cm doorsneden en een hoogte van meer dan 2meter. Dieren gebruiken hem bij regen ook om te schuilen. Zijn naam heeft hij te danken aan de grote bladeren. Als hij in huis de ruimte heeft en je hem ook de ruimte geeft met een grotere pot als dit nodig is, kan hij ook tot 2 meter hoog worden.

Mocht je een grotere groene plant zoeken voor in je interieur, zou ik deze mooierd zeker overwegen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >