Kersttrends 2017

Het is inmiddels alweer bijna december… Heb je al goed rond gekeken in winkels? Overal zie je weer kerst! Ik vind het persoonlijk altijd een fijne tijd van het jaar! Op mijn werk ben ik al tijden bezig met kerst, dat begint met inkopen, kerstshow bedenken en planningen maken en uiteindelijk opbouwen. Als de kerstafdeling eindelijk open gaat, heb ik voor even genoeg kerst gezien maar hoe dichter het bij december komt, dan gaat het toch ook wel weer kriebelen en moet het ook bij mij in huis kerst worden 😉

Trends en je eigen stijl

Vind je het leuk om de laatste kersttrends te volgen of heb je door de jaren heen je eigen stijl ontwikkeld? Ik heb zelf jaren witte met een touch of zilveren kerstballen in mijn kerstboom gehad maar het is ook zo leuk om weer eens wat anders te doen, toch? Of je nu een nieuwe kerstballen collectie wilt of juist niet, ik ga je de kersttrends van 2017 vertellen en ik weet zeker dat er wat leuks voor je bij zit!

Love by Nature

Steekwoorden die bij dit thema passen zijn: Haardvuur, Feel good, Inspired by Nature, Dennenbos en Winter greenhouse

Kersttrend Loved by natureKleurenpallet:

Kleurenpallet: Loved by nature

Dit kerst thema is eigenlijk al geschikt voor de herfstperiode en als het december is, kun je mooie kerst items toevoegen voor het echte kerstgevoel. Mooie houten dienbladen en natuurlijke kleuren & materialen zijn de basis van dit thema.

Wintersky

Steekwoorden die bij dit thema passen zijn: Knisperende sneeuw, Country house, Winter horizon, Frozen nature

Kersttrend WinterskyKleurenpallet:

Kleurenpallet: wintersky

Dit is echt een winterthema. In deze kerstrend zie sneeuw en frosted glass maar door het gebruik van de kleuren Blush pink en Lilac mist wordt het niet te kil.

Christmas Fun

Steekwoorden die bij dit thema passen zijn: Nordic charm, Comfortabel, Tijd voor familie, Gezelligheid

Kersttrend Christmas funKleurenpallet:

Kleurenpallet: Christmas fun

Ik vind dit thema echt typisch kerst en elk jaar keert dit natuurlijk weer terug. Naast rood, wit en zilver kleur zijn dit jaar ook night blue, ice blue en pearl aan het kleurenpallet toegevoegd. Daarmee kan je dit kerstthema net iets stoerder maken.

Atelier

Steekwoorden die bij dit thema passen zijn: Kalm & comfortabel, Robuust, Simpel maar Stylvol, Crafts & workshop, Industrial chic.

Kersttrend AtelierKleurenpallet:

Kleurenpallet: Atelier

In woontrends was deze stoerdere stijl al volop aanwezig maar ook in de kerstrends komt hij terug. Door gebruik van wat zachtere materialen en mooie kerst items, is dit zeker een hele mooie kersttrend.

Winterspices

Steekwoorden die bij dit thema passen zijn: Homemade, Warm, Natuur, Authentiek, Rustiek

Kersttrend WinterspicesKleurenpallet:

Kleurenpallet Winterspices

Ik krijg bij dit kerstthema echt een warm winter gevoel. Net als bij de kersttrend “Loved by nature” is dit thema al vanaf de herfst perfect toepasbaar in je interieur. Door mooie kerst items toe te voegen ben je gauw klaar voor het echte kerstgevoel!

Remember When

Steekwoorden die bij dit thema passen zijn: Nostalgie, Vintage, Koesteren, Romantisch

Kersttrend Remember when

Kleurenpallet:

Kleurenpallet: Remember when

Elk jaar is er ook een romantische kersttrend en dit jaar is er naast zachtroze ook keuze uit kleuren zoals Eucalyptus en Marble pink. Je kunt dit kerstthema zo zoet  maken als je zelf wilt of maak het wat meer vintage door licht gouden en eucalyptus kleuren toe te voegen en ga op zoek naar mooie vintage kersthangers.

 

Ik wens je een hele fijne decembermaand en heel veel plezier met het in kerstsfeer brengen van je interieur!

 

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >