Wat is jouw favoriete bloem?

Ik zal maar met de deur in huis vallen maar ik hou van bloemen! Toen ik jong was, heb ik een bijbaantje in een rozen kas gehad. In die tijd kon ik rozen niet echt waarderen 😉 Sinds een paar jaar vind ik het gezellig om een bos bloemen in een mooie vaas op tafel te hebben staan. Vooral in het voorjaar krijg ik er een echt een voorjaarsgevoel van maar ook een mooi herfstboeket kan ik echt waarderen.

Verrassing

Vaak laat mijn lief een mooie bos bloemen bezorgen als hij op zee zit, daar wordt ik echt blij van! Ik heb niet echt een voorkeur voor veldboeketten, gemengde boeketten of een bos met dezelfde bloemen. Maar qua bloemen heb ik natuurlijk wel mijn favorieten 🙂

 

 

Tulpen

Mijn favorieten

Pioenrozen: met stipt op nummer 1. Mijn vader bracht ze vroeger al mee voor mijn moeder en ik vind ze echt zo mooi. Ze zijn als losse bloem al heel mooi, of een bos met alleen pioenrozen, of verwerkt in een mooi boeket.

 

Tulpen: oké.. eigenlijk verdiend deze ook een nummer 1 notering want bij tulpen krijg ik echt een voorjaars gevoel. Bij de eerste zonnestralen na een donkere winter, wil ik het liefst tulpen in huis

 

Gerbera’s: in mijn tienerjaren had ik nep bloemen op mijn kamer en dat waren Gerbera’s. Ik vind een mooie ranke bloem in mooie kleuren, mijn favoriet zijn de donker roze gerbera’s. Ik moet zeggen, dat we ze niet heel vaak in huis hebben maar in een mooi boeket doen ze het altijd goed.

 

Rozen: hoewel ik vanwege mijn bijbaantje een lichte afkeer had van rozen. In een gemengd boeket vind ik ze al gauw tuttig maar een mooie bos rozen kan ik inmiddels wel waarderen.

 

Allium: de sier ui met zijn mooie paarse kleur. Een bos met alleen alliums zou ik niet zo gauw in huis zetten maar een enkel in een mooie vaas of verwerkt in een mooi veldboeket zijn ze echt prachtig en komen ze zo mooi tot hun recht.

 

Dahlia: net als bij de roos, zou ik niet zo snel een bos Dahlia’s in een vaas zetten maar verwerkt in een mooi veldboeket vind ik ze echt heel mooi. In hun donker oranje kleur doen ze het in een herfstboeket ook erg goed!

Zonnebloemen: vind ik een gemengd boeket echt zo mooi.

Bloemen in je interieur

Bloemen kunnen zoveel toevoegen aan je interieur. Het geeft kleur aan je interieur en ook ruiken ze vaak erg lekker en je wordt er blij van. Ik ken in ieder geval weinig mensen die niet blij worden van bloemen 😉 Een mooie bos staat gewoon erg leuk op tafel.

Ik wens je veel woonplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >