Doe het zelf project: wandrekje hout

Vind je het ook zo leuk om je huis en tuin te decoreren? Voor mijn tuin was ik al een tijdje op zoek naar iets leuks maar kon het eigenlijk niet helemaal vinden. Je ziet weleens waxinelichthoudertjes in een boom hangen voor extra sfeer tijdens lange zomeravonden. Dat vind ik er altijd zo leuk uit zien, alleen heb ik geen losstaande boom in mijn tuin. Daar moest ik dus eigenlijk iets op bedenken. En zo ontstond dit leuke projectje! Een houten wandrekje waar je leuke dingen aan kunt hangen. Je kan hem natuurlijk ook voor in huis maken, ook heel leuk!

 

wandrekje hout

 

Benodigdheden:

 • Steigerhouten lat 100 x 6,2 x 3 cm (lxbxh)
 • 2x stukje steigerhouten lat 5 x 6,2 x 3 cm (lxbxh)
 • Schroefoogjes (half open)
 • Schroeven
 • Houtboortje

 

 

 

 

 

Klusbeschrijving:

 • Zaag de steigerhouten lat op de gewenste maat
 • Zaag 2 stukjes steigerhout lat (deze gebruik je als steun tussen de steigerhouten lat en de muur, zodat de lat niet tegen de muur aan valt)
 • Meet uit om de hoeveelheid centimeter je een schroefoogje wilt plaatsen (dit ligt ook aan wat je uiteindelijk aan het wandrekje wilt hangen)
 • Boor de gaatjes, waar je de schroefoogjes wilt hebben, voor
 • Schroef de 2 steunen op de steigerhoutenlat, (ik heb ze niet helemaal tegen de uiteinde van de lat geschroefd)
 • Draai nu de schroefoogjes in de steigerhoutenlat
 • Bevestig nu het wandrekje aan de muur
 • Je kunt beginnen met decoreren!

 

 

doe het zelf project: wandrekje hout

 

 

In plaats van schroefoogjes kun je ook voor mooie kapstokhaken kiezen maar je kunt er ook voor kiezen om je decoratie met een mooi lint of touw aan het wandrekje te bevestigen. Als decoratie kun je natuurlijk ook mooie takken, vaasjes met bloemen of fotolijstjes gebruiken. Je kunt kiezen wat het beste bij jouw tuin of interieur past en per seizoen kun je dit natuurlijk weer veranderen. Ik denk er al aan hoe leuk het zou zijn om met kerst, mooie (onbreekbare) kerstballen eraan te hangen voor extra sfeer in de tuin 😉

 

 

 

 

Veel succes met je klus!

 

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >