Groen in je interieur: Schefflera Amate – Vingerplant

De laatste tijd deel ik veel tuin gerelateerde artikelen maar ik hou te veel van interieur om met dit mooie weer alleen maar over tuin onderwerpen te schrijven 😉 Dus vandaag iets voor je interieur!

Hou je ook zo van groen in je interieur? Ik kocht een tijdje geleden een nieuwe plant en inmiddels staat hij al een tijdje in mijn huis en ik vind hem elke dag nog zo mooi. Deze mooierd wil ik daarom graag met je delen!

 

 

Luchtzuiverend
vingerplant close up

Ik was op zoek naar een wat grotere plant en omdat hij in de slaapkamer zou komen te staan, bedacht ik mij dat een luchtzuiverende plant misschien een goed idee zou zijn! Dat werd dus mijn “projectje”! Ik zocht nog wat op internet en kwam een leuk artikel tegen over luchtzuiverende planten.

Uiteindelijk ging ik naar het tuincentrum op zoek naar een mooie plant! En daar kwam ik hem dus tegen! En het kaartje op de plant gaf aan, dat deze zeker ook luchtzuiverend is. De vingerplant zorgt niet alleen voor extra zuurstof in je huis (of waar je hem ook neerzet) maar haalt ook schadelijke stoffen uit de lucht en werkt dus luchtzuiverend, een win-win situatie dus 🙂

 

Over de schefflera Amate- vingerplant of vingerboom

 

Schefflera Amate - Vingerplant

 

 

Naam:                         Vingerplant of Vingersboom

Latijnse naam:           Schefflera Amate

Verzorgingstips:        Regelmatig water geven en het beste is om in de zomer en bij warmte de grond een beetje vochtig te houden. De Schefflera Amate houdt van licht, veel licht. Staat de plant in een hoek? Dan kun de plant het beste regelmatig te draaien, zodat hij niet naar een kant gaat groeien.

Goed om te weten:    Ga je de plant snoeien of verpotten, het sap vanuit de plant, kunnen irriteren bij aanraking met je huid. Pas ook op dat de plant niet op de tocht staat, hierdoor kan hij wolluis krijgen.

De Schefflera is familie van de klimop familie en komt oorspronkelijk uit Australië.

 

 

 

Mocht je een grote groene plant voor in je interieur zoeken, zou ik deze mooierd zeker overwegen!

Heb je zelf ook een mooie plant in huis? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

2 Responses to Groen in je interieur: Schefflera Amate – Vingerplant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >