Groen in je interieur: Scindapsus pictus

Zoals je wellicht in mijn blog over vensterbank styling hebt gelezen, heb ik nieuwe decoratie in de vensterbank. Een leuk dienblad met wat accessoires en plantjes en één van de plantjes is een, juist ja, Scindapsus Pictus.

Mooi en decoratief

Ik vind het echt een super leuk plantje, niet alleen omdat het me lukt om hem in leven te houden maar hij groeit zo leuk! Zijn blaadjes zijn mooi van kleur maar door hoe hij groeit ziet hij er ook speels uit, het is dus geen saai plantje 😉 De Scindapsus Pictus kan zowel als hangplantje maar ook als klimplant. Je kunt er dus veel kanten mee op. Ik heb hem op de vensterbank en hij hangt dus bij mij.

Scindapsus Pictus

Naam: Scindapsus Pictus

Latijnse naam: Epipremnum Pinnatum

Verzorgingstips: De Scindapsus pictus is van nature een tropische plant, hij komt oorspronkelijk uit zuidoost Azië. Hij doet het goed op een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig. Zijn grond mag vochtig aanvoelen maar niet te nat. De Scindapsus pictus groeit goed bij temperaturen tussen de 15 en 30 graden. Hoe warmer en lichter hij staat, hoe beter hij groeit.

Goed om te weten: De Scindapsus is ook geschikt als terrarium-plant. Zoals ik al eerder vertelde kan dit leuke plantje zowel hangen als klimmen. Plaats je een mosstok bij de plant dan kun je hem daaraan laten klimmen. Mocht hij te groot worden, kun je hem snoeien/stekken of tijdelijk op een wat donkerdere plek zetten.

scindapsus pictus

Zoek je een leuke plant voor op je vensterbank of op een andere mooie plek in je huis? Dan zou ik deze mooierd zeker overwegen!

 

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Plaats je foto op instagram en tag mij in je foto @klusenwooninspiratie of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

3 Responses to Groen in je interieur: Scindapsus pictus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >