Vensterbank styling tips

Wat staat er bij jou in de vensterbank? In mijn vorige huis had ik plantjes in de vensterbank, die ik met veel moeite levend probeerde te houden en wat losse accessoires. Niet te vol maar wel genoeg zodat ik het gezellig vond staan. Nu is ons voorraam op het zuiden en dat betekend dat je sterke planten moet hebben. Ik wisselde de Aloë Vera planten voor een stel leuke zinkvarens.. dat was dus een foute keuze… De planten waren met weinig zon verbrand, misschien lag dit ook een heel klein beetje aan de verzorging maar dit terzijde 😉 Nu moesten er dus nieuwe planten komen, want een lege vensterbank vond ik toch een beetje saai 😉

Leuke vensterbank decoratie

Samen met mijn lief was ik in een leuk woonwinkeltje waar ze ook planten verkopen en hij zag daar een mooie cactus. Maar ja 1 grote cactus in de vensterbank vond ik toch een beetje karig. We lieten de cactus in de winkel staan. Later in de week bedacht ik me dat die grote cactus misschien toch wel heel leuk zou zijn. Zo ging ik een week later terug, je raadt het vast wel. Juist ja, de cactus was verkocht. Ik moest mijn missie dus vervolgen maar dat vond ik helemaal niet erg! Ik bedacht me, wat er allemaal leuk zou staan in de vensterbank.

Uiteindelijk koos ik voor 2 crassula hottentot planten voor de potten die we al hadden. We hadden ook nog een mooie kaarsenstandaard in de vensterbank staan maar die vond ik toch wat meer bij de herfst en winter horen en vond het een beetje saai. Ik vond een leuk dienblad en decoreerde deze met een paar leuke woonaccessoires en plantjes en klaar is de vensterbank!

9 tips om je vensterbank te stylen: 

  1. Hou altijd rekening met je raamdecoratie, heb je bijvoorbeeld een rolgordijn die je s’avonds naar beneden doet? Zorg dan dat je hier ruimte genoeg voor over houdt. Het is zo vervelend als je je woonaccessoires weer aan de kant moet zetten omdat het gordijn anders niet dicht kan.
  2. Is het normaal wat donkerder in je huis, zorg dan dat je niet te veel hoge items in je vensterbank zet.
  3. Een symmetrische vensterbank styling is echt niet nodig! Daarmee bedoel ik: bijvoorbeeld 2 planten in het midden en links en rechts daarvan dezelfde lantaarn neerzetten.
  4. Je kan voor 2 dezelfde items kiezen en deze naast elkaar zetten en aanvullen met een andere mooie woonaccessoires. Groepeer je woonaccessoires bij elkaar zodat het geen rommeltje wordt.
  5. Het is ook leuk om een mooie fotolijst tegen het raam aan te zetten maar houd er rekening mee dat mensen van buitenaf tegen de achterkant aankijken. Dit is meestal niet zo’n fraai gezicht, zorg dat de achterkant glad is en verf deze in een mooie kleur.
  6. In plaats van dezelfde bloempotten te kiezen, kun je ook een groepje maken met bloempotten in bijvoorbeeld dezelfde kleur maar verschillende maten. Dit geeft een wat speelser effect.
  7. Wil je, je vensterbank liever heel rustig houden, kies dan voor 1 eyecatcher, die kan een mooie plant zijn, een kunstobject zoals een ornament, een mooie lantaarn of een ander mooi item.
  8. Kies iets wat goed aansluit bij de rest van je interieur, zodat het een mooi geheel wordt.
  9. Houd rekening met je huisdieren, heeft jou kat(ten) een voorkeur om lekker op de vensterbank van het zonnetje te genieten? Zorg dan dat hij/zij daar een beetje ruimte voor krijgt. Het is zo zonde als je mooie woonaccessoires uit de vensterbank worden verbannen door de kat. Of zet wat zwaardere woonaccessoires in je vensterbank en plak er van die anti-slip stripjes onder.

 

 

Ik wens je veel succes met het (re)stylen van je vensterbank!

 

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Plaats je foto op instagram en tag mij in je foto @klusenwooninspiratie of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >