Verbouwen of verhuizen?

Verbouwen of verhuizen. Heb je zelf wel eens voor die keuze gestaan? Of heb je er wel eens over nagedacht “wat als”en “wat zou ik dan doen”?

Zoals je wellicht al eerder op mijn blog heb gelezen, heb ik mijn eigen huis verkocht en ben ik bij mijn lief ingetrokken. In zijn huis voelde ik mij gelijk thuis. Langzaam aan veranderen er dingen in huis, zijn er meer planten in huis gekomen en ontstaan er leuke hoekjes met mooie woonaccessoires. Vanaf het begin dat we samen zijn, hebben we het over een ander huis gehad.

Verbouwen of verhuizen

Bezichtigen en kopen

Mijn lief vind het leuk om op Funda te kijken en te zoeken. Soms komt er een heel tof huis voorbij die voldoet aan onze zoekcriteria. Wij hebben samen bezichtigd maar het kwam ook weleens voor dat ik met mijn schoonvader ging bezichtigen omdat mijn lief net op zee zat, toen hij een mooi huis tegen kwam. Op een enkel huis hebben wij een serieus bod gedaan. Omdat de huismarkt nogal gek in elkaar zit, en zeker hier op Texel, werden ook wij teleurgesteld en ging “ons huis”aan ons voorbij, om welke reden dan ook.

 

Schaarste op de woningmarkt

Inmiddels kijk ik zelf ook regelmatig op Funda en de websites van de makelaars. Soms stuur ik weleens een link naar m’n lief van een huis, wat mij wel wat lijkt. Je moet niet denken dat ik hier een dagtaak aan heb hoor 😉

 

verbouwen

Verbouwen?

Tijdens een van onze gesprekken, kwam het gesprek op verbouwen of verhuizen. Uitbouwen heeft bij ons huis geen toegevoegde waarde. Maar… we waren er wel over eens. We kunnen de tijd, die we hier nog wonen, ook invullen door het huis helemaal naar onze zin te maken en te updaten.

Inmiddels zijn we het erover eens, dat dit ons plan gaat worden. We willen een andere vloer en vloerverwarming, een nieuwe keuken, een handigere indeling van de bijkeuken en het toilet  moet vernieuwd worden.

We hebben op het moment nog geen tijdschema  gemaakt maar zijn ons aan het oriënteren wat we willen, wat gaan we zelf doen en wat laten we doen. Dus nu doe ik misschien het leukste van alles: Inspiratie op doen!

 

Wordt vervolgd…

 

Ga je ook verbouwen  of je interieur (re)stylen? Ik raad je aan om een moodboard te maken.

 

Zit je in dezelfde situatie of heb je voor deze keuze gestaan? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt!
Stuur mij een DM via instagram @klusenwooninspiratie of stuur een mail naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >