Planten water geven in je tuin

Hoe geef jij de plantjes in je tuin water? Laatst was het in het nieuws dat wij steeds meer bestrating in de tuinen hebben liggen en daardoor het regenwater niet voldoende afgevoerd kan worden. Een oplossing hiervoor is dat we meer gazonnetjes en borders aanleggen in de tuin. Maar ja bij droogte en voor goed onderhoud moeten deze gazons en planten ook water krijgen natuurlijk 😉 Dit kan je natuurlijk met een gieter doen maar er zijn ook nog andere oplossingen voor. Ik ga ze met je delen.

 

tuinslang en accessoiresTuinslangen en haspels

Dit is na de gieter misschien wel de meest gebruikte manier om planten water te geven in je tuin. Gardena maar ook andere merken verkopen hier volop producten in zoals tuinslangen, haspels, tuinspuiten, sproeiers maar ook verschillende koppelingen. Eigenlijk alles vanaf je kraan naar de tuinslang. Gardena heeft een heel handig klik systeem, hiermee kun je alle onderdelen heel goed combineren met elkaar en dat maakt het planten water geven of de tuin sproeien een stuk makkelijker!

 

 

 

regentonpompPompen

Heb je een water toevoer die niet uit de kraan komt maar bijvoorbeeld een regenton, vanuit een sloot, een geslagen waterbron of een ander waterreservoir. Dan is een waterpomp ideaal om het water vanuit je bron in je tuin te krijgen. Gardena heeft een speciale regentonpomp, deze pomp zet je in een regenton en hij pompt heel gemakkelijk het water voor je op.

 

 

 

besproeiingscomputerBesproeiingscomputer

Dit is echt heel handig! Zeker om tijdens je vakantie de plantjes water te geven! Je hoeft de buurvrouw of buurman niet meer te vragen om de planten buiten water te geven. Een besproeiingscomputer kun je zo instellen dat de plantjes op een bepaald tijdstip water krijgen maar ook de hoelang er water wordt gegeven. Een besproeiingscomputer kun je gebruiken bij bijna ieder sproeisysteem en dat is dus zo makkelijk.

 

Sprinklersysteem

Gardena heeft een sprinklersysteem waarbij onopvallende sproeiers uit de grond komen en ervoor zorgen dat je gazon op tijd besproeid wordt. Bij dit systeem om je planten water te geven is het verstandig dat je dit inbouwt bij het aanleggen van je tuin maar in de meeste gevallen kun je dit ook later nog aanleggen maar dat is soms iets lastiger.

sprinklersproeier voor in de tuin

Micro-Drip-System

Dit is een waterbesparende oplossing om je tuin te bewateren. Je kunt door middel van dit systeem bloembakken en borders nauwkeurig bewateren en het reguleert de hoeveelheid water die gebruikt wordt door middel van een besproeiingscomputer. Op het systeem kun je ook flexibele sproeiers aansluiten, wat watergeven bij een border weer effectiever maakt. Ook kun je bij dit systeem de wortelen van bijvoorbeeld bomen bewateren. Bij dit systeem om je planten water te geven is het verstandig dat je dit inbouwt bij het aanleggen van je tuin maar in de meeste gevallen kun je dit ook later nog aanleggen maar dat is soms iets lastiger.

drup systeem om planten water te geven

 

 

 

Zoals je ziet zijn er best wat verschillende manieren om je planten water geven, sommige zelfs geheel automatisch en dat is natuurlijk heel handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Voor het schrijven van deze blog heb ik Gardena geraadpleegd voor extra informatie.

 

Veel succes met je klus!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

One Response to Planten water geven in je tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >