Tuininspiratie deel 1: Global garden

Bijna is het weer zo ver… De eerste zonnestralen hebben we al gezien dit jaar, we konden zelfs al even naar het strand. Maar nog even geduld en dan is het echt zomer! Wat een heerlijk vooruitzicht om straks met mooi weer de ramen en deuren weer open te zetten en dagen in de tuin te vertoeven. Ik kan niet wachten!

Als je om je heen kijkt zie je al veel tuinmeubelen en accessoires in de winkels. Bijna alle winkels zijn al klaar voor het tuinseizoen. Ik ben vorig jaar juni voor mijn werk naar een tuinmeubelbeurs geweest en heb daar natuurlijk al leuke dingen gezien. Nu was ik wel benieuwd wat ik in de winkels terug zou zien en ben daarom op pad gegaan voor tuininspiratie. De komende maandagen deel ik tuininspiratie om helemaal in de juiste tuinsfeer te komen.

Vandaag het eerste deel van de vijf:

Global garden

Eigenlijk zegt het woord het al; wereldtuin. Je ziet in deze tuin veel grote groene planten, etnische printjes, hout (Douglas, teakhout en mangohout), terracotta, bamboe, katoen en linnen.

 

Het kleurenpallet:


 

 

Tuinmeubelen die helemaal bij deze tuinsfeer passen:

tuinmubel inspiratie

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto zie je van links naar rechts:

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Verder zie je in deze tuin veel grote groene planten maar ook mooie macramé plantenhangers

 

douglas en bamboe hout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Houtsoorten die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld schuttingen zijn Douglas hout en natuurlijk bamboe

 

tuininspiratie global garden

 

 

 

 

 

 

 

 

De accessoires zijn de finishing touch! Denk hierbij aan mooie buitenkarpetten, lantaarns en kussens. Met mooie accessoires kun je net even wat meer sfeer in je tuin aanbrengen.

 

Tip! Is deze tuinsfeer helemaal wat voor jou? Maar is de basis in je tuin, zoals schutting en bestrating nog in prima staat maar past het niet helemaal in deze sfeer? Je kan dit ook aanpassen door bijvoorbeeld je schutting in een andere kleur te beitsen of je betontegels te schilderen met een mooie kleur betonverf voor buiten.

Ik wens je veel tuinplezier!

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Dit kun je via instagram #klusenwooninspiratie doen stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >