Doe het zelf project: wandbord maken

Vind je wandborden en memoborden ook zo leuk? Bij ons in de keuken hing een krijtbord met een rekje eronder, het was niet helemaal mijn ding. Het idee vond ik wel leuk maar vond dat de uitvoering wel wat leuker kon. Iets wat beter bij de rest van het interieur paste. Dit werd dus een nieuw projectje.wandbord zelf maken

Wandbord- Memobord

Het wandbord moest een soort memobord worden, een plek voor leuke items en herinneringen maar ook met de ruimte voor bijvoorbeeld het boodschappenlijstje. Het memobord wat ik maakte in mijn vorige huis werd een beetje mijn uitgangspunt.

Wat heb je nodig:

 • Timmerpaneel eiken 90x60x1,8cm (HxBxD)
 • Fotolijst wandplank eiken 120cm
 • Multiplex plankje 42x30x0,6cm (HxBxD)
 • Schoolbordverf
 • Schuurpapier
 • Kwast of roller
 • 10 klemmetjes
 • Schroeven
 • Boortje
 • Fotolijstje of andere items om het wandbord mee aan te kleden

 

Klusbeschrijving:

 • Zaag het wandpaneel op maat (of laat dit in de bouwmarkt doen)
 • Zaag de fotolijst wandplank op maat
 • Leg de fotolijst wandplank op de gewenste plek en boor de gaatjes voor
 • Schroef de fotolijst wandplank op het wandpaneel vast
 • Zaag het plankje voor het krijtbordje op maat
 • Verf het plankje met schoolbordverf, Tip! verf het plankje aan beide zwart, dit voorkomt dat het plankje krom trekt
 • Schroef de klemmetjes op het bord
 • Nu kan je beginnen met decoreren!
 • Je kan er natuurlijk aanhangen wat je wilt, let wel op dat het bord niet te zwaar wordt

 

Ik heb er voor gekozen om in de kopse kant 2 schroefogen te bevestigen om het wandbord daaraan op te hangen. Je kan natuurlijk ook 2 gaten in het wandbord boren en hem daarmee op te hangen. Tip! Doe dit onder 2 kaarten (of andere deco.atie) zodat de schroeven niet meer zichtbaar zijn.

 

Je kan dit wandbord zo groot of klein maken als je wilt en met veel of weinig decoratie, maak hem zo dat hij mooi bij jouw interieur past.

 

Veel succes met je klus!

 

 

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Plaats je foto op instagram en tag mij in je foto @klusenwooninspiratie of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >