Weekend inspiratie: Tuincentrum Bosrand

In deze blog deel ik leuke plekken, die ik zelf inspirerend vind, als tip voor jou die je kunt bezoeken. Dat hoeft natuurlijk niet in het weekend want het is elke dag  leuk om inspiratie op te doen!

Tuincentrum Bosrand

Ik vind het zelf belangrijk om mezelf te blijven inspireren want laten we eerlijk zijn, niet alle goede ideeën bedenk je zelf, soms doe je ergens leuke ideeën op. Voor mijn werk bezoek ik regelmatig winkels voor inspiratie en om te kijken wat “anderen” doen. Bij een bezoek aan een leverancier, kreeg ik van onze vertegenwoordiger een tip om Tuincentrum Bosrand eens te gaan bezoeken. Door deze tip, keek ik op instagram of ze daar actief op zijn en ja hoor! Ik begon gelijk met volgen. Ik bezoek regelmatig verschillende tuincentra en een bezoekje aan Bosrand moest gepland worden! Ik koos voor de vestiging Alphen aan de Rijn, voor mij niet helemaal in de buurt maar deze vestiging koos ik omdat die voor mij deze dag het beste in de route lag.

 

Entree

Foto van Tuincentrum BosrandToen ik aan kwam rijden werd ik al verrast, een mooi groot en schoon parkeerterrein. Deze foto komt van de website van Tuincentrum Bosrand. Als je binnenkomt loop je eerst een grote hal in, rechts ga je het tuincentrum in maar voordat je het tuincentrum inloopt, loop je in de hal nog langs de afdeling snijbloemen. Er staan verschillende soorten boeketten maar je kunt ook naar wens iets laten maken, de prijzen worden duidelijk aangegeven en je kunt er zelf terecht voor onder anderen bruidsboeketten en aankleding.

 

 

 

sfeerimpressie buitenleven

Buiten

Je loopt eerst het buitenleven in, hier vind je onder anderen planten, alles voor de eetbare tuin, potten en tuinbeelden. Ze hebben mooie sfeerpresentaties staan en ik kreeg gelijk zin om te gaan kopen 😉 Zie de foto voor een sfeerimpressie van het buitenleven bij Tuincentrum Bosrand.

 

 

 

 

Tuingereedschap

Gardena afdelingAls je de route vervolgd kom je bij de afdeling tuingereedschap, er is een grote hoek met bijvoorbeeld Gardena tuingereedschappen maar een ook een afdeling met tuingereedschap van Wolf Garten. Bedenk het en ze verkopen het! En wat ook fijn is, ze hebben voldoende voorraad waardoor je niet snel bang hoef te zijn dat het artikel wat je zoekt misschien uitverkocht is.

 

 

 


sfeerpresentatie bbqBarbecue wereld

Na het tuingereedschap loop je de barbecue wereld in. Ik vind barbecues best mooi maar heb er zelf niet heel erg veel mee. Ik kan mij voorstellen dat mannen hier heel anders over denken 😉 De barbecues staan mooi gepresenteerd met hier en daar een mooie seerfvolle presentatie. En daardoor krijg ik ook zin om te barbecueën.

 

bbq afdeling Bosrand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planten

Planten

Als je door de barbecue wereld heen loopt, beland je daarna in de oase van binnen planten. Zoals een tuincentrum hoort te zijn, hebben zij vele soorten planten, van hele kleine plantjes tot hele grote planten. Voor elk wat wils eigenlijk. Er staan mooie sfeerpresentaties met plantenhangers en woonaccessoires.

 

 

tuinrestaurant

 

 

 

Tuinrestaurant

Zoals bij bijna elk groot tuincentrum heeft ook Bosrand een tuinrestaurant. Hier kun  je even bijkomen met een kopje thee of koffie en wat lekkers of een heerlijke lunch.  Het restaurant is ruim opgezet met mooie meubelen en lampen en er is een speelhoek voor kinderen. Bij mooi weer kun je ook heerlijk op het terras zitten. Vanaf het restaurant heb je zicht op de woonaccessoires. Ik ben dol op woonaccessoires dus dat was een prima uitzicht en na mijn lunch wist ik niet hoe snel ik daarheen moest 😉

 

 

Woonaccessoires

De afdeling met woonaccessoires is verdeeld in verschillende thema’s en merken. Ik zag echt hele leuke dingen en werd verrast door de mooie aankleding en presentaties. Ik heb het zo goed mogelijk proberen op de foto te zetten maar in het echt ziet het er nog mooier uit.

 

 

WooninspiratieWooninspiratie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de woonaccessoires loop je richting de kassa maar voor de kassa’s is er nog een plein met dierenvoeding en benodigdheden, ik moet bekennen, ik ben er niet helemaal doorheen gelopen maar het zag er wel gewoon netjes uit. Bij de kassa werd ik ook vriendelijk geholpen. Buiten hebben zij nog een Outlet pand, deze is geopend op vrijdag en zaterdag. Helaas was ik er op donderdag maar ik weet zeker dat ik nog eens terug ga!

Ik ging vol inspiratie richting huis!

 

Adres:

Bosrand Alphen a/d Rijn
Prinsen Schouw 1
2394 CX Hazerswoude-Rijndijk

 

Heb of weet jij een leuke inspirerende winkel, waar ik zeker een kijkje moet gaan nemen? Laat het me dan weten! Laat een reactie achter onder dit bericht of mail naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >