Tips voor een herfstproof interieur

Het lijkt erop dat we de echt warme dagen gehad hebben voor dit jaar en dat de zomer voorbij is… De kruidnoten liggen inmiddels al een paar weken in de winkel, sommige bomen laten hun blaadjes al een beetje vallen. En dat betekend dat de herfst voor de deur staat!

De herfst heeft ook wel weer iets vind ik, dan kunnen we het binnen weer gezellig en knus maken. Ik ga je een aantal tips geven om je huis weer herfstproof te maken.

interieur herfstproof maken

 

7 tips

  • Kussens de zomer is weer voorbij en de dagen worden weer korter en kouder. Zachte kussens met mooie warme kleuren en printjes zijn, wat mij betreft, een musthave voor op de bank. Door kussens mee te wisselen met de seizoenen, kun je elk seizoen op een makkelijke manier een fijne sfeer creëren.
  • Plaids hoe fijn is het om met de donkerdere en koude avonden en dagen met een kleedje op de bank te kruipen en je favoriete serie te kijken. Toch? In de herfst en winter liggen er bij ons op de bank meer kleden en plaids. Ik vind het heerlijk om hier in weg te kruipen.
  • Kaarsen deze kunnen echt niet ontbreken in het rijtje. Ze staan altijd zo gezellig en geeft gelijk sfeer aan een koude en donkere dagen. Ik vind een aantal (verschillende) glaasjes met waxinelichtjes bij elkaar gegroepeerd, altijd zo sfeervol staan.
  • Bloemen veel mensen denken aan bloemen bij het voorjaar maar een mooi herfstboeket staat echt zo mooi in je interieur en vind ik dan ook een echte aanrader.
  • Geurstokjes of de geur van een vers gebakken appeltaart. Geuren kunnen zoveel betekenen in je interieur. Ik hou zelf helemaal niet van overheersende geuren maar ik ben verknocht aan de Ritual of Dao geurstokjes van Rituals. Een andere extra tip die echt niet kan ontbreken, is dit heerlijke recept.
  • Herfstdecoratie Een mooie schaal, fles of pot met kastanjes, dennenappels en/of herfstbladeren. Ga lekker het bos in en verzamel zelf mooie kastanjes, dennenappels, bladeren en takken. Even een frissen neus halen en iets moois voor in huis, dat is toch een win-win situatie 😉
  • Vloerkleed Een mooi vloerkleed op de vloer voor extra warme voetjes. In de winter heb ik heel vaak koude voeten, dus een vloerkleed is dan super fijn. Er zijn tegenwoordig zoveel mooie vloerkleden te krijgen, van verschillende materialen, mooie kleuren en patronen.

interieur herfstproof maken

 

Leuke herfst projectjes

Wil je lekker aan de slag voor een leuk doe het zelf projectje in huis? Ik schreef eerder een blog over een decoratieve herfst tak en ook de kaarsenstandaard is een leuk projectje en staat super leuk in je interieur.

 

Ik wens je veel succes met het herstproof maken van je interieur!

 

 

 

Ga je zelf aan de slag? Ik vind het heel leuk als je dit met mij deelt! Plaats je foto op instagram en tag mij in je foto @klusenwooninspiratie of stuur je foto naar inspiratie@klus-wooninspiratie.nl en ik zet je foto op het inspiratiebord hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Klus & Wooninspiratie

Leuk dat je er bent! Welkom!

Even voorstellen: Ik ben Tessa en 32 jaar oud. Vroeger kon ik uren in woonbladen kijken en dromen over hoe ik later mijn huis zou inrichten. Ik heb een opleiding interieurontwerpen en interieurstyling gevolgd aan Academie Vogue. Ook heb ik jaren in een hele leuke, grote en decoratieve bouwmarkt gewerkt. Eerst in de bouwmarkt zelf en later achter de schermen...

Lees verder >